Slovenija
39 ogledov

Porušila se je streha cerkve, mrtvih okoli 200 ljudi

Streha EPA
Na jugovzhodu Nigerije se je danes ravno med mašo porušila streha, ki je pod seboj pokopala številne vernike. Najmanj 50 jih je umrlo, po nekaterih poročilih pa bi bilo žrtev lahko celo okoli 200, poročajo tuje tiskovne agencije.

Do nesreče je prišlo v evangeličanski cerkvi v mestu Uyo, glavnem mestu zvezne države Akwa Iborn. Cerkev je bila po poročanju francoske tiskovne agencije AFP nabito polna, ko je streha, ki je bila še v gradnji, popustila in se porušila na vernike. Med njimi je bil tudi guverner zvezne države Emmanuel Udorn, ki pa v nesreči ni bil poškodovan.

Streha | Avtor: EPA EPA

"Drugi niso imeli take sreče," je po poročanju AFP povedal predstavnik tamkajšnje bolnišnice. Doslej so potrjeno našteli 50 smrtnih žrtev, medtem ko mediji že poročajo, da je v nesreči umrlo okoli 200 ljudi.

"Reševalci si prizadevajo, da bi rešili vse, ki so še ujeti med ruševinami," je sporočil predstavnik tamkajšnje policije.

Nigerijski predsednik Muhammadu Buhari je že izrekel sožalje svojcem ponesrečenih.

Septembra 2014 je sicer v Nigeriji že prišlo do podobnega dogodka. V Lagosu se je porušila cerkev, pri tem pa je umrlo 116 ljudi, med njimi 84 državljanov Južne Afrike.

Streha | Avtor: EPA EPA

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • ode 14:47 11.december 2016.

    Bog je tako hotel. Vsi so šli takoj v nebesa.