Slovenija
17842 ogledov

Poslanka SNS prestopila k SDS. Jelinčič: "Prodajala se je že prej, preden je vstopila v politiko"

Lidija Ivanuša Saša Despot
Ker je Jelinčič včeraj omogočil izvolitev koalicijske kandidatke Angelike Mlinar, ga je zapustila ena poslanka.

"Dobrodošla Lidija Ivanuša v stranki SDS in v naši poslanski skupini. Naša vrata so odprta za vse ljudi dobre volje, ki jim je mar za Slovenijo in imajo pokončno hrbtenico." Tako je predsednik SDS Janez Janša v svojih vrstah pozdravil novo poslanko, ki je iz stranke SNS po včerajšnjem potrjevanju ministrice za kohezijo Angelike Mlinar, prestopila v poslansko skupino SDS. 

Ivanuša je svojega šefa o prestopu v SDS obvestila s SMS sporočilom. "Gre za Janšev projekt, ki mu je uspel. Ciljal je na najšibkejši člen," odhod svoje poslanke k SDS komentira Zmago Jelinčič. "Ves čas se je dogovarjala s Pojbičem. Šla je tja, kamor paše, izdajalcev ne rabim," dodaja Jelinčič. 

Jelinčič spet podprl Šarca

Potrditev Angelike Mlinar je bila zaradi napovedi koalicijskega poslanca Roberta Polnarja iz stranke DeSUS vse do glasovanja v poznih nočnih urah, negotova.
 Predsednik SNS Zmago Jelinčič je sprva napovedoval, da štirje poslanci SNS Mlinarjeve ne bodo podprli, nato pa je SNS z vzdržanimi glasovi omogočil njeno potrditev. Glasovala nista Zmago Jelinčič, ki ga ni bilo na seji in Dušan Šiško, ki se je vzdržal. Mlinarjeva je bila tako potrjena s 44 glasovi za in 43 proti, če bi proti glasoval le eden od vzdržanih SNS poslancev, Mlinarjeva ne bi bila potrjena. 

"Izdajalcev ne rabim, smo že imeli izkušnje s takimi," pravi Jelinčič. Na parlamentarnih volitvah leta 2004 je SNS dobil šest sedežev,  proti koncu mandata pa so iz poslanske skupine SNS iz protesta zaradi sodelovanja Jelinčiča z vlado, izstopili Sašo Peče, Barbara Žgajner Tavš in Boštjan Zagorac, ki so ustanovili samostojno poslansko skupino Lipa.

Ivanuša se je Janši zahvalila za topel sprejem. SDS bo imel po novem 26 poslancev, SNS pa le tri, kar pomeni, da v primeru, če iz poslanske skupine izstopi še kdo, ta razpade. "Morda pa se nam bo kdo pridružil? O razpadu naše poslanske skupine bomo govorili kdaj drugič," pravi Jelinčič. 

Zmago Jelinčič, Dušan Šiško, Jani Ivanuša in Lidija Ivanuša na prvi seji 8. državnega zbora Republike Slovenije | Avtor: Anže Petkovšek Prva redna seja DZ z nagovorom predsednika republike Boruta Pahorja, na kateri so imenovali mandatno-volilno komisijo DZ. Anže Petkovšek

Ivanuša: Očitali so nam, da se prodajamo v zameno za politično funcijo

"Razlogi za izstop so v vrednotni in profesionalni nezdružljivosti stališč z vodstvom stranke. Iskreno sem hvaležna vsem volivkam in volivcem, ki ste mi zaupali svoj glas na državnozborskih volitvah in prav iz odgovornosti do vašega zaupanja, sem morala sprejeti to odločitev. Ravnanja Slovenske nacionalne stranke v zadnjem času ne odražajo ciljev in vrednot, ki so zapisane v programskih dokumentih stranke in zaradi katerih sem se odločila za aktivno politično udejstvovanje. Mnogi med vami ste me upravičeno spraševali, zakaj podpiramo vlado, ki izvaja promigrantsko politiko, zakaj glasujemo proti višjim povprečninam, ki bi omogočile bistveno hitrejši razvoj slovenskih občin. Iz vaših besed je bilo moč razbrati očitke, da se prodajamo v zameno za politično funkcijo," je Ivanuša pojasnila na Facebooku. 

"Prodajala se je prej, preden je vstopila v politiko. V Žalcu je imela masažni salon, malo preverite, kaj se je tam dogajalo," pravi Jelinčič. 39-letna Lidija Ivanuša, naj bi bila lastnica salona erotičnih masaž Paradise v Arji vasi, ki ponuja klasično erotično masažo. Več tukaj:

Slovenija Nova poslanka ima salon erotičnih masaž

Ivanuša je na zadnjih volitvah kandidirala v peti volilni enoti, v volilnem okraju Šentjur pri Celju. 
"V politiko se nisem podala zato, da bi si reševala svojo eksistenco, niti zato, da bi kimala in delovala v nasprotju s svojimi prepričanji. V politiko sem šla zato, ker želim konkretno prispevati k boljšemu življenju državljank in državljanov. Tega v okviru Slovenske nacionalne stranke ne morem uresničevati, zato je izstop edina možna in korektna odločitev," je še dodala. 

"Poistovetim se z vrednotami domoljubja SDS"

Ivanuša se, kot pravi, zaveda,  da bi imela kot samostojna poslanka v parlamentu težko bistven vpliv na politično odločanje, zato se je odločila pristopiti k SDS. "Njene vrednote domoljubja, nacionalne varnosti, skrbi za slovenske državljane, podjetnike, starejše, … so tiste vrednote, s katerimi se lahko brez težav poistovetim ter upam na korektno in produktivno sodelovanje."

Ivanuša, ki je po izobrazbi frizerka, je članica odbora za zdravstvo, preiskovalne komisije o ugotavljanju nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom ter preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v zadevi Franc Kangler.  

 

 

Komentarjev 30
  • leonardo 08:42 21.december 2019.

    Oh Ivanuša, Ivanuđša drži se raje svojega poklica, boš bolj osrečevala narod. S tem ko si prestopila in boš ena izmed mnogih kimavcev ne boš nič prispevala k boljšemu življenju Slovencev. Sicer pa so tvoji možgančki čisto premalo razviti, da ...prikaži več bi parirali velikemu vodji!

  • Avatar Dux_Ursus
    Dux_Ursus 07:04 21.december 2019.

    Nič novega. Še v vsakem mandatu je Zmago izgubil kakšnega poslanca, slej ko prej Zmaga pogruntajo. Kje so leta, ko je izgubil pol stanke (Sašo Lap & Co.), pa Sašo Peče.

  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 17:41 20.december 2019.

    bog ve kaj so tile trije primitivni NACIJI delali z njo..........