Slovenija
20870 ogledov

Po neurju: polno podrtih dreves in odkritih streh

podrto drevje na cesti med Ajševico in Rožno dolino Žurnal24
Gasilci imajo polne roke dela z odstranjevanjem posledic neurij, ki so zjutraj zajela državo.

Zjutraj so državo zajela neurja, ki so lomila drevesa in odkrivala strehe. Več o tem, kaj nam danes prinaša vreme, lahko preberete tukaj

Težave zaradi neurja z močnim vetrom so imeli na Blokah, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. V Novi vasi je močan veter podrl staro lipo in električne vodnike. Drevo so odstranili gasilci PGD Nova vas.

Na območju občine Cerknica je neurje z močnim vetrom podrlo več dreves in odkrilo dve strehi. Na Rakeku je strela, ki je udarila v bližnje drevo, poškodovala objekt. V Cerknici je Cerkniščica poplavila gasilski dom. Na delu so gasilci PGD Cerknica, Rakek, Grahovo in Dolenje Jezero, delavci Cestnega podjetja Gorica in CGP Novo mesto.

V občini Loška dolina je neurje z močnim vetrom podrlo več dreves in odkrilo dve strehi. Posredujejo gasilci PGD Iga vas, Babno polje in Stari trg.  

Podrto drevje | Avtor: Profimedia Profimedia

V občini Pivki je močan veter podrl drevesa na cesti proti Slovenski vasi in preko Vremščice. V naselju Trnje je veter podrl električne vodnike, na cesti pri Bujah je na cestišče naneslo kamenje. V naselju Drskovče je odkrilo streho na gospodarskem objektu. Posredovali so gasilci PGD Košana, Pivka, Zagorje in delavci Cestnega podjetja Koper. 

V Postojni je meteorna voda poplavila stanovanja večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Postojna so posesali vodo in pomagali krovcem pri prekrivanju ostrešja s folijo. 

Močan veter je pretrgal daljnovod pri naselju Potok v občini Straža, zaradi česar je prišlo do prekinitve električne energije na območju 30 transformatorskih postaj v občinah Straža, Dolenjska Toplice in Novo mesto. Podrto drevo je oviralo promet v naselju Bojanja vas v občini Metlika. Odstranili so ga delavci komunalnega podjetja. 

Gibanje padavin lahko spremljate tukaj.

Gasilci so morali posredovati tudi v kraju Ponikve pri Studenci, kjer je močan veter razkril streho na stanovanjskem objektu. Gasilci PGD Studenec so prekrili del strehe. Močan veter je razkril tudi streho na objektu v naselju Vejar v občini Trebnje. Gasilci PGD Trebnje so streho pokrili s folijo in obtežili. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.