Slovenija
42522 ogledov

Čez Slovenijo se premika nevihtni sistem, ki nosi neurja

Vreme Profimedia
Zbudili smo se v vremensko intenzivno jutro, podoben bo tudi preostanek dneva.

Iz zahoda se čez državo pomika nevihtni sistem, ki s sabo nosi močan veter. Krajevno se lahko pojavijo neurja. "Pomika se zelo hitro v smeri proti vzhodu in bo do zgodnjega popoldneva prešel večji del Slovenije. Predvidoma bo na poti proti vzhodu slabel," so zapisali vremenoslovci pri Meteoinfo Slovenija. "Krajevno so možna neurja z močnimi sunki vetra, ki lahko lokalno presežejo hitrost 100 km/h! Lokalno so možni tudi nalivi, toča pa je ob takih sistemih po večini manj verjetna," so še pojasnili. 

radarska slika | Avtor: Arso Arso

Agencija RS za okolje je za danes izdala vremensko opozorilo: "Ob nevihtah so danes, ponoči in jutri možna tudi krajevna neurja. Danes bo sredi dneva in popoldne po nižinah še velika toplotna obremenitev."

Na agenciji pravijo, da bo po jutranjih nevihtah čez dan povečini sončno in vroče. Krajevna nevihte bodo dopoldne ponehale. Čez dan bo povečini sončno, pihal bo jugozahodni veter. Sredi dneva in popoldne bo danes po nižinah še velika toplotna obremenitev.

Ponoči se bodo nevihte večinoma pojavljale na severu države, drugje bo še deloma jasno. 

Nestanovitno vreme s pogostimi plohami in nevihtami lahko pričakujemo tudi jutri. Plohe in nevihte se bodo od severa razširile nad vso državo. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na jugovzhodu ter na Primorskem do 32 °C. 

V petek bo na Primorskem jasno s šibko burjo, drugje bo delno jasno z nekaj kopaste oblačnosti. V soboto bo sončno in vroče. Sončno vreme se bo nadaljevalo do torka, v sredo pa se bo povečala verjetnost za krajevne nevihte. Vrhunec bo vročina predvidoma dosegla v ponedeljek. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Facja 10:04 12.julij 2023.

    Mogoče bi tistega Joška Kneza, generalnega direktorja ARSO malo zamenjali. Je večni direktor, požegnan od vseh vrst vlad, v bistvu pa sedi na riti, se redi in nič ne dela. Kdo se še spomni napovedi februarja 2015, da bo rekordna ...prikaži več količina snega, da bodo ljudje zamedeni ostali v hišah itd...padlo je o (nič) centimetrov snega...itak joško v akciji.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:10 12.julij 2023.

    Tale žurnal je čista zabava

  • Avatar MuškaKokoš
    MuškaKokoš 07:16 12.julij 2023.

    Amaterji