Slovenija
13 ogledov

"Povleci za odklepanje" ni za vsakogar

Slide to unlock Žurnal24 main
Apple je v tožbi proti Motoroli uspel dokazati, da je konkurent kršil patent glede odklepanja zaslona, tako imenovani 'slide-to-unlock'.

Tožbo je Apple vložil pred sodiščem v nemškem Münchnu in čeprav sta si velikana na različnih sodiščih po svetu v laseh glede različnih patentov, je to šele prva sodba v korist Appla.

V Motoroli so že napovedali, da odločitev sodišča ne bo bistveno vplivala na prihodnje dobave njenih pametnih napravic, po poročanju BBC pa so napovedali tudi določene spremembe v rešitvi za odklep tipkovnice. Doslej so namreč tako kot iPhoni in iPadi uporabljali način odklepa s potegom puščice horizontalno prek ekrana.

Spor je posredno tudi spopad med Applom in Googlom, saj je slednji v fazi prevzemanja Motorole, s čimer se bo na trgu mobilnih naprav usidral še kot proizvajalec telefonov, in ne zgolj operacijskega sistema Android, velikega konkurenta Applovega sistema iOS. Hkrati pa bo Google s prevzemom Motorole na mah prišel še do ogromne količine patentnih pravic.

Komentarjev 4
  • Maxximus 19:06 29.februar 2012.

    golob.bob, hehe, ti pa si en pacient...ni več daleč čas, ko bodo tvoji otroci delali...za razvite na Kitajskem...:) Upam, da se takrat tudi ne boš sekiral, pa lep pozdrav tebi in tvojim otrokom!

  • golob.bob 20:57 28.februar 2012.

    bla bla bla.. pol se pa kr sezuhj in sleci.. ker vse kar nosis na sebi delajo otroc :)) od kdaj se ljudje za to sekirate.. tko je in tko bo..

  • allstarr111 10:38 17.februar 2012.

    Pa ni povleci ampak podrgni oz. podrsaj :)