Slovenija
15895 ogledov

Pred nami preobrat, a tudi nekaj vremenskih motenj in nevarnosti

Mraz v ZDA Profimedia
Po čudoviti nedelji bo začela naraščati prosojna koprenasta oblačnost. Kaj sledi?

Ponedeljkovo jutro bo po nižinah marsikje megleno in mrzlo, saj bodo najnižje temperature od -14 do -6, v mraziščih okoli -18, ob morju okoli -3 stopinj Celzija. Nekoliko topleje bo ponekod v višjih legah, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri se bo čez dan postopno pooblačilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 7, ob morju do 9 stopinj Celzija.

Poledica in tudi možnost snega

V noči na torek bodo prehodno možne rahle padavine. Ob tem lahko za kratek čas pride do pojava poledice, opozarjajo na Arsu. Na vremenskem portalu Ciklon.si/srednjeročna napoved dodajajo še, da bo tudi po nižinah lahko rahlo snežilo. 

V torek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo in nekoliko topleje. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, spet bo zapihal jugozahodnik.

Vremenska slika: V bližini Britanskega otočja in na severu Skandinavije sta globoka ciklona z vremenskimi frontami, južneje pa območje visokega zračnega tlaka. K nam bo v višinah od zahoda dotekal toplejši, a še razmeroma suh zrak.

Napoved od 25. do 30. januarja 

Od četrtka do torka bodo v višinah nad Alpami prevladovali severozahodni do severni vetrovi. Nekaj vremenskih motenj bo zato oslabljenih prešlo naše kraje, napovedujejo na Arsu.

Vreme od četrtka naprej bo suho, morda bodo le ob prehodu katere izmed vremenskih motenj ponekod rahle padavine. Topleje bo. Zjutraj bo temperatura povečini okoli 0, popoldne pa med 5 in 10 stopinj Celzija, na Primorskem še kakšno stopinjo topleje.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Avstralija gozdni požari Svet Svet El Niño v Avstraliji. Strah jih je, da se bo ponovilo črno poletje Brisalci stikalo Napaka Avto Ne počnite tega: Marsikateri voznik bo te dni povzročil škodo na vozilu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.