Slovenija
15 ogledov

Prihaja kupec za falcona?

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
V Slovenijo naj bi prihajal domnevni kupec vladnega Falcona 2000. Iz kabineta predsednika vlade še ni odgovora.

Jutri v popoldanskih urah bo na letališču Jože Pučnik pristalo letalo predsednika uprave ruskega podjetja Jet 2000 Leoinda Košeleva. Po nekaterih namigih iz gospodarskih krogov, naj bi se Košelev zanimal za nakup vladnega Falcona 2000. V svoji floti namreč ruski prevoznik že ima eno od različic Falcona 2000. Ali ima vlada potencialnega kupca za Falcona, smo povprašali tudi kabinet predsednika vlade in obrambno ministrstvo, ki ima trenutno v lasti dragega slovenskega jeklenega ptiča in ga je pravkar shranilo v hangar v Cerkljah. Na odgovor še čakamo.

Sicer pa bo v Sloveniji do torka precej ruskih mogotcev, med njimi morebiti še kak potencialni kupec za Falcona, saj zunanje ministrstvo organizira mednarodno poslovno konferenco o poslovanju z Rusijo, katere pokrovitelj je predsednik slovenske vlade. Z lastnim letalom prihaja denimo tudi nekdanji ukrajinski zunanji minister Petro Porošenko, sedaj predsednik Sveta Narodne banke Ukrajine. Porošenko, imenovan tudi "čokoladni kralj," saj je kariero pričel s prodajo kakovovih zrn, velja za enega najbogatejših in najvplivnejših Ukrajincev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.