Slovenija
13731 ogledov

Prijeli Satana, zloglasnega kriminalca, ki je sredi Ljubljane pobegnil paznikom

Specialna enota Anže Petkovšek
V začetku oktobra je izpred UKC Ljubljana pobegnil zapornik Tomaž Simonič, znan pod vzdevkom Satan. Izdana je bila tiralica, obsojenca pa so včeraj prijeli v Nemčiji.

Simoniča, nekdanjega borca MMA, so z marico in v spremstvu pravosodnega policista pripeljali na pregled v ljubljanski UKC. Med izstopanjem iz vozila se je obsojenec pognal v beg, proti skuterju, na katerem ga je v bližini čakal pomočnik. Pravosodnemu policistu je moškega sprva uspelo zaustaviti, a je ta nato pobeg nadaljeval peš. 

Simonič je bil na prestajanju desetletne zaporne kazni zaradi različnih kaznivih dejanj, tudi poskusa uboja svojega dekleta. Do pobega je prestal že 80 odstotkov kazni. Kazen je prestajal v svobodnejšem režimu, kar pomeni, da je lahko koristil zunajzavodske ugodnosti. V času epidemija covida-19 je bil, na primer, na prekinitvi prestajanja zaporne kazni. 

Po informacijah N1 so Simoniča včeraj prijeli v Berlinu in je danes že na poti v Slovenijo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • leonardo 07:19 10.november 2023.

    No, če so ujeli "samo" tega satana si svet ne bo prav nič opomogel. Ko bodo prijeli vse svetovne satane in jih pospravili v pekel, bo svet zacvetel. Pa kaj, saj bi jih tudi pekel izpljunil.