Slovenija
23 ogledov

Pripor za tožilca

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Mariborsko višje sodišče za tožilca, ki naj bi sprejemal podkupnino, odredilo pripor.

Igor Vinčec, odvetnik murskosoboškega tožilca Roberta Stojka, ki so ga ujeli pri domnevnem prejemanju podkupnine, sporoča, da je mariborsko višje sodišče za njegovega klienta odredilo pripor.

Včeraj je jemanja podkupnine osumljenega tožilca zaslišal preiskovalni sodnik; vsebina zaslišanja ni znana, kakor tudi ne, ali se bo tožilec branil z molkom.

Kot je znano, je moralo odločitev o priporu sprejeti višje sodišče, in sicer zato, ker  prihaja iz tožilskih vrst. Odločitev je bila sprejeta pozno zvečer, nanjo pa se bo odvetnik Vinčec pritožil.Pritožbo je potrebno podati v roku 24 ur, o njej pa bo odločil senat mariborskega okrožnega sodišča, saj je na murskosoboškem okrožnem sodišču kot sodnica zaposlena tožilčeva žena in se tako vsi postopku zoper njega vodijo v Mariboru.

Od enega do osem let zaporne kazni
Tožilca so v četrtek prijeli pri prejemanju 25.000 evrov domnevne podkupnine. Sodelavci Nacionalnega preiskovalnega urada so v predkazenskem postopku uporabljali prikrite preiskovalne ukrepe, denar, ki ga je osumljeni prejel kot domnevno podkupnino, pa je bil označen, je v petek povedal direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Harij Furlan.

Po navajanju portala Pomurje.si naj bi bilo tožilčevo prijetje povezano z njegovim delom v primeru domnevnega preprodajanja kopaliških vstopnic Term 3000. V tej zadevi so trije ljudje obtoženi, da so leta 2002 in 2003 s poneverbo in zlorabo položaja pri naročanju in prodaji 26.000 kopaliških vstopnic Terme 3000 opeharili za 200.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.