Slovenija
52 ogledov

Prodajajo doživetje, ne spanje

Največ povpraševanja je po romantičnem igluju, pa čeprav nočitev stane 250 evrov Žurnal24 main
Eskimska vas. Na Krvavcu se bo, tokrat že četrtič, odprla 18. decembra.

Podjetje Koren Sports načrtuje odprtje Eskimske vasi Krvavec za 18. december. “Postavljanje eskimske vasi bomo začeli danes, saj potrebujemo okoli dva tedna, da vas postavimo in oblikujemo. Upam, da nam bo vreme naklonjeno v smislu, da ne bo prišla kakšna huda odjuga ali deževje. Glede na trenutne razmere pa kaže dobro,” pojasnjuje Andraž Koren, vodja programov pri Koren Sports. Za postavitev in ureditev eskimske vasi porabijo od osem do deset tisoč kubičnih metrov snega.

Spanje ni poceni

Cenik. Eskimski večer za odrasle stane 45 evrov, eskimska noč 89 evrov, za otroke so cene nižje. Noč v romantičnem igluju stane 250 evrov. Stroški. Izgradnja eskimske vasi stane 20 tisoč evrov.

Silvestrovanje v iglujih
Zasedenost iglujev je dobra, saj imajo v decembru rezerviranih čez sto nočitev, za silvestrovanje pa ostaja še nekaj prostih mest.

“Naše vasi ne moremo primerjati s hotelsko namestitvijo, saj ne prodajamo toliko spalnih kapacitet, ampak samo doživetje,” dodaja Koren.

Eskimsko vas poleg slovenskih gostov obiskujejo predvsem Angleži, Hrvati, Italijani, Avstrijci in Madžari.

Točilni pult iz ledu
Eskimsko vas ob baru in restavraciji sestavljajo trije standardni in dva romantična igluja. V restavraciji bodo naredili ledeni točilni pult, v primerjavi z lani pa bo v iglujih več okrasja iz ledu.

O novostih v letošnji sezoni pa Koren pravi: “Naša želja je, da organiziramo nekaj športno-zabavnih dogodkov – glasbeni turnir in turnir v pokru, vzdržljivostno smučanje free ride, modno revijo in podobno.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.