Slovenija
25 ogledov

Prvi korak do skupne občinske uprave

mirna Lapego
Skupni inšpektor in redar za tri občine Mirnske doline bosta imela sedež v Mokronogu.

Občinski inšpektor in redar bosta zaorala ledino ustanavljanja skupne občinske uprave občin Šentrupert, Mokronog - Trebelno in najmlajše, Mirne, ki so nastale po odcepitvi od trebanjske občine, saj bosta skrbela za red v vseh treh občinah. Odlok o tem je občinski svet Mirne že sprejel. Inšpekcijsko službo mora sicer po zakonu zagotavljati vsaka občina.

Nadaljevanje sledi

"Ko smo ustanavljali novo občino, smo se dogovorili za sodelovanje občin v Mirnski dolini. Najracionalneje je, da pri inšpekcijski službi najprej ustanovimo skupno občinsko upravo. Od tu bomo s skupnimi službami nadaljevali še na drugih področjih, vsaj tako smo se dogovarjali na skupnem sestanku," je povedal Dušan Skerbiš, župan Občine Mirna. Prepričan je, da lahko le povezovanje in sodelovanje zagotovita zniževanje stroškov javne uprave in kakovostnejši razvoj te doline.

Medobčinski inšpektorat in redarstvo bosta imela sedež v Mokronogu, delo pa naj bi začela najpozneje pol leta po uveljavitvi odloka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.