Slovenija
16 ogledov

Radarji ostajajo

Slovenija 21.10.12, pozgan detektor hitrosti na lackovi cesti, radar, v Mariboru Žurnal24 main
Podjetje Iskra Sistemi ne bo odstranilo spornih mariborskih radarjev. Tega ne nameravajo storiti, preden ne bodo dosegli sporazuma z občino oziroma do razsodbe sodišča.



Član uprave družbe Iskra Sistemi Jože Godec je dejal, da s strani Iskre Sistemi pri sklepanju in izvajanju pogodbe z Mestno občino Maribor ni bilo nobenih protipravnih dejanj. "Radarji so le del opreme, ki je bila do odpovedi postavljena v skladu s pogodbo. Postavitev je bila izvedena tudi z vsemi potrebnimi soglasji," je poudaril.

Pozivi župana ne zaležejo


S tem se je odzval na petkov poziv župana Andreja Fištravca, da je treba radarje takoj odstraniti iz mesta. Kot je takrat povedal župan, je občina Iskri poslala že dva poziva, naj odstrani sporne radarje, a se podjetje nanju ni odzvalo. "Če tega ne bodo v nekaj dneh storili, bomo radarje demontirali sami na njihove stroške," je povedal Fištravec. Podoben poziv so Iskri poslali tudi iz cestnega podjetja Nigrad.

Godec je danes za STA pojasnil, da poziv ni posredovala občina kot partner v pogodbi. "Na predloge občine odgovarjamo takoj oziroma v razumnem roku. Obratno je drugače. Če bodo ocenili za koristno, bodo rešitve iskali v dogovoru z Iskra Sistemi," je dodal.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.