Slovenija
17 ogledov

Rebolj tudi uradno

Rozman je Rebolju včeraj prvič segel v roke in mu čestital. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Senatorji mariborske univerze so včeraj uradno potrdili rezultate rektorskih volitev in Danijela Rebolja imenovali za novega rektorja.

Do 5. maja, ko bo nastopil funkcijo, mu bo zdajšnji rektor Ivan Rozman že predajal posle in pooblastila, predvsem v pogajanjih o financiranju univerz.

“Ne pričakujte revolucije, pač pa kreativno evolucijo,” je naznanil Rebolj in izrazil zadovoljstvo, da so ga potrdili enoglasno. Ekipe še nima sestavljene, zato bo vsem poslal vabilo. Uvedel bo prorektorski mesti za finance in informatiko, drugo ime pa vidi tudi na položaju glavnega tajnika, saj se zaveda, da z Boštjanom Brumnom nista kompatibilna.

Trn v peti
Kot smo že poročali, je Brumen sicer trn v peti senatu medicinske fakultete (MF), saj ga ta krivi za zaplete pri gradnji MF in od Rozmana zahteva, naj ga razreši s položaja. “Kolikor vem, je požrtvovalno in uspešno vodil vse postopke. Dekana Krajnca bom pozval, naj sklepe razloži, si pa ta kratki stik zelo težko razlagam,” se je odzval rektor.

Brumen pa ne izključuje črnega scenarija, po katerem bi državna revizijska komisija izločila prav vse ponudnike. Ali se bo to zgodilo, bo jasno v prihodnjih dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.