Slovenija
118 ogledov

Rekordna sedmica vplačana v Kopru

Loterija Slovenije Saša Despot
Najvišja možna sedmica, ki so jo izžrebali, je bila vplačana v Kopru.

Loterija Slovenije je danes izžrebala najvišjo možno sedmico v igri Loto v višini petih milijonov evrov. Vplačal jo je igralec v Kopru, ki je stavil na številke 2, 3, 13, 17, 19, 24 in 37.

Od dobitka pa bo imela korist tudi občina, kjer srečnež živi, saj prejme 15-odstotno dajatev od dobitka. Torej v primeru, da ima prejemnik stalno prebivališče prijavljeno v Kopru, se bo župan Boris Popovič lahko veselil 750 tisočakov.

Na račun dajatev iger na srečo so občine po podatkih Loterije Slovenije le lani prejele 10 milijonov evrov. S to dajatvijo pa so na primer v Grosupljem plačali za nov prizidek zdravstvenega doma. Grosupeljčan je takrat na igri Eurojacpot zadel Jackpot, vreden več kot 21 milijonov evrov, od tega so trije romali občini.

Loto je najpriljubljenejša igra

Čeprav Eurojackpot - evropska igra na srečo, ki jo je mogoče igrati od marca 2012, poteka v Sloveniji in še 15 evropskih državah - obljublja nekajkrat višje dobitke kot domači Loto, pa je slednji med Slovenci še vedno daleč najpriljubljenejši. Po podatkih Loterije Slovenije Loto igra 54 odstotkov igralcev, sledi igra Eurojackpot in srečke, ki jih igra 33 odstotkov igralcev.

Povprečno vplačilo je pri nas lani znašalo 8 evrov. Mateja Slamnik Kos iz Loterije Slovenije pa je povedala, da se je to sicer v zadnjih letih znižalo: "Recesija je vplivala tudi na področje iger na srečo: igralci sicer v igrah še vedno sodelujejo, vendar pa so njihovi vložki bolj premišljeni, racionalni."

Komentarjev 7
  • Xerxes 15:28 09.julij 2015.

    Iskrene čestitke! Vsaj en se bo rešil iz primeža zatohle luknje v kateri živimo

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:51 09.julij 2015.

    Če Popovič dobi denar za občino bo šel denar spet v ponikalnico.

  • Papaja Popi 10:02 09.julij 2015.

    Končno je tega nategovanja z strani Loterije Slovenije konec.