Slovenija
32 ogledov

Rome bodo preselili

slovenija 14.01.14. hisa ob mariborski cesti predvidena za rusenje, romi Koprivs Gregor Katič
Sestanek. Civilno iniciativo pomirili za tesno zaprtimi vrati.

Župan Bojan Šrot se je včeraj sestal s krajani Trnovelj, ki odločno nasprotujejo preselitvi dveh romskih družin v eno od hiš v njihovem naselju in so se zato povezali celo v civilno iniciativo (CI). Občina si sicer že vrsto let prizadeva najti primerno rešitev za Rome, ki živijo v razpadajoči hiši tik ob najprometnejši Mariborski cesti v Celju, ki je predvidena za rušenje. Gre za 11 članov dveh družin Koprivšek - Šavli.

Sestanek je potekal za tesno zaprtimi vrati, po njem pa so bili na občini s pojasnili skopi. "Predstavnikom CI smo podrobneje pojasnili namero o preselitvi, pričakujemo pa, da se bo lahko družina v hišo Ob Hudinji 16 preselila v šestih mesecih," je po sestanku dejala Glorjana Veber, predstavnica za odnose z javnostmi Mestne občine Celje. Kot smo izvedeli, pa naj bi se v hišo preselila zgolj ena od obeh družin in ne obe.

 

Komentarjev 4
  • feferon 18:35 15.januar 2014.

    Ko jih boš enkrat imel za sosede potem se pa javi.....

  • fazko 08:48 15.januar 2014.

    Ti romi iz mb v celju so skoraj civilizirani ploh ni res da so problematični in napadalni.So ljudje kot smo mi vendar drži se jih pač vzdevek da so romi.Kar se tiče nekaterih komentarjev so zreli za tožbo.Sicer je pa ...prikaži več župan po svojih močeh in občina že marsikomu pomagala tako da zakaj ne bi tudi tem ljudem.Omenjate vozni park saj nimajo nič posebnega imajo pač tisto kar imajo vendar z zasluženim denarjem saj zbirajo staro železje,hodijo s svojimi ringlšpili po sejmih in prireditvah itd.Tako da ni vse tako črno.Glas so pač dvignili dva do trije in za sabo popeljali celo skupnost kateri so natrosili netočne stvari oziroma informacije.

  • samo.jst 07:57 15.januar 2014.

    ...tudi ti si brez Romske kartice ugodnosti.