Slovenija
119 ogledov

Rončevič se bo poslovil

Borut Rončevič Jerca Božič Kranjec
Urs. Razpis za direktorja. Rončevič v akademske sfere, večinoma na tujem.

Novo mesto. Javni zavod Univerzitetno in raziskovalno središče (Urs) Novo mesto je te dni objavil razpis za direktorja, saj se Borutu Rončeviču novembra izteče petletni mandat. Rončevič, kot nam je povedal, ne namerava več kandidirati: “Korak naprej morava narediti oba, tako Urs kot jaz.”

Na tuje univerze

Medtem ko se je na Ursu, kot je dejal, ukvarjal z institucionalnim razvojem, torej ustanavljanjem fakultet, je na stran postavil svojo akademsko kariero. Izredni profesor na fakulteti v Novi Gorici in Novem mestu je dejal, da se namerava v prihodnje posvetiti raziskavam, pisanju znanstvenih člankov in knjig ter kandidirati za naziv rednega profesorja s področja sociologije. “Naslednje leto bom predvsem gostoval na tujih univerzah, v politiki na nacionalni ravni pa se bom posvetil oblikovanju visokošolske politike,” nam je še povedal Rončevič.

Infrastrukture še ni

Med izzivi, ki bodo pričakali novega direktorja, Gregor Macedoni, predsednik sveta Ursa, vidi infrastrukturo, na področju katere so bili do zdaj – v nasprotju z ustanavljanjem fakultet – manj uspešni. “Poleg tega krepiti tisto, kar že deluje, dandanes tudi ne bo tako lahko,” je sklenil Macedoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.