Slovenija
41 ogledov

Ropala 17-letnika

Dean Jurič Barbara Milavec
Kronika. Neznanca oropala pošto v Divači. Kriminalisti prijeli roparje bencinskega servisa.

Koper. Včeraj zjutraj sta zamaskiranca, eden opremljen z večjim nožem, drugi s palico, preskočila delovni pult pošte v Divači. “Iz predala sta vzela manjšo količino gotovine in peš zbežala neznano kam,” je povedal Dean Jurič, vodja koprskih kriminalistov. Dogodek še preiskujejo, ali je rop povezan z drzno tatvino v pošti v Semedeli prejšnji teden, ko sta neznanca vzela okoli 12 tisočakov, še ne vedo. Kot je povedal Jurič, obstajajo podobnosti; v obeh ropih sta bila dva izvršitelja, ki sta brez groženj ali sile odvzela denar.
Grozila s plinsko pištolo
Policisti so uspešno preiskali sobotni rop bencinskega servisa v Krvavem Potoku, kjer sta zakrinkana moška z grožnjo s plinsko pištolo uslužbencu odvzela nekaj več kot osem tisoč evrov. Sedemnajstletna roparja (eden s Kozine, drugi iz Izole) sta s pomočjo 28-letnega uslužbenca bencinskega servisa uprizorila rop in se izognila videonadzornemu sistemu. Uslužbenec je po štetju denar položil na delovni pult in roparja izpustil skozi stranska vrata. Že isti večer so policisti prijeli oba mladeniča, ki sta dejanje priznala, pri hišni preiskavi Kozinca pa so tudi našli večino naropanega denarja.

Letos manj ropov
V primerjavi z lani je število ropov na območju v pristojnosti Policijske uprave Koper upadlo, kaže statistika. Lani je bilo od januarja do konca maja 17 ropov, letos pa 13 (junija letos sta bila še dva). Delež preiskanih ropov se je dvignil; lani so jih policisti uspešno preiskali 59 odstotkov, letos pa 69 odstotkov (slovensko povprečje je 45).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.