Slovenija
3135 ogledov

S topim predmetom do smrti nad soseda

policija Fotografija je simbolična.
Policija je predstavila podrobnosti v primeru okrutnega umora v Zgornjem Dupleku. Samostojnega podjetnika, ki je obležal v mlaki krvi, naj bi do smrti pretepel 33-letni državljan Bosne in Hercegovine.

Policisti so razkrili, da naj bi za smrtjo 64-letnega podjetnika stal 33-letni državljan Bosne in Hercegovine. Ta naj bi se po umoru vrnil v Bosno in Hercegovino. Ob tem je obstajal utemeljen sum, da storilca ne bodo mogli kaznovati, saj Bosna in Hercegovina Sloveniji svojih državljanov ne izroča.

Toda slovenskim policistom se je osumljenec "predal" kar sam. Ko je teden dni kasneje potoval v drugo evropsko državo, se je namreč odločil, da bo potoval prek Slovenije, je prvi poročal Večer, danes pa je to dejstvo potrdil tudi vodja Sektorja kriminalistične policije PU Maribor Stanko Vidovič. "Na dan storitve je zapustil ozemlje Republike Slovenije, ob vrnitvi 15. septembra zjutraj pa ga je na poti od meje zaustavila patrulja in mu odvzela prostost," je še dodal Vidovič. Za njim in njegovim avtomobilom je bila razpisana tiralica. "S kazensko ovadbo smo v soboto, 16. septembra, k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru privedli 33-letnega moškega, za katerega je bil podan utemeljen sum, da je v jutranjih urah 8. septembra umoril 64-letnega moškega iz Zgornjega Dupleka. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper osumljenca, ki je bosanski državljan, odredil pripor," je pojasnil Vidovič. 

Mrtvega podjetnika iz Zgornjega Dupleka sta 8. septembra našla znanca, ki sta bila z njim dogovorjena za obisk v delavnici. Poklicala sta operativno-komunikacijski center, policisti so prišli na kraj dogodka in izvedli nujne ukrepe. Na kraj umora sta prišla tudi dežurna okrožna državna tožilka in dežurni preiskovalni sodnik iz Okrožnega sodišča v Mariboru. "Pri kasnejšem ogledu kraja kaznivega dejanja smo našli in zavarovali različne sledi in predmete, ki so potrjevali sume glede nasilne smrti, med drugim tudi topi predmet, ki ga je osumljeni uporabil pri kaznivem dejanju," je pojasnil Vidovič. Za kakšen topi predmet Vidovič ni želel razkriti, ker da postopek še ni zaključen.

Dodal je, da je motiv za umor, ki ga je osumljeni 33-letnik storil iz brezobzirnega maščevanja, povezan s koristoljubjem, za takšno dejanje pa je po 116. členu Kazenskega zakonika zagroženo najmanj 15 let zapora. Osumljeni, ki je v Sloveniji zaradi dela neprijavljen (v EU je bival z začasnim dovoljenjem, ki mu ga je izdala Hrvaška) živel zadnjih nekaj mesecev, je sicer povratnik s področja premoženjske kriminalitete, prav tako je v preteklosti že bil obravnavan za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe. "Z žrtvijo sta se poznala, ker sta bila soseda. Osumljeni je bival v bližini žrtve. Koristoljubje je nastalo iz spora, ki sta ga imela z žrtvijo, in sicer zaradi domnevne odtujitve predmetov," je še pojasnil Vidovič.   

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Grof 14:15 19.september 2023.

    Za začetek se je na vse kriple branil branil frizerja, nato so ga nekako le ocufali, bojim se, da bo jutri že obrit priracal v parlament, potem smo ga najebal, … a Leona ni več v jaslih, ….

  • www 14:10 19.september 2023.

    in že spet priseljenec, ki jih tako (pre)radodarno spuščamo v državo.

  • Hasan 14:00 19.september 2023.

    Pod Golobovo vlado nismo več varni. Slovenija je po varnosti se lahko primerja s državo Sudan.