Slovenija
21 ogledov

SD razmišlja o interpelaciji Radićeve

Ministrica je pojasnila, da je vlada v boju zoper plačilno nedisciplino v pretek Žurnal24 main
V SD zaradi razrešitve direktorja Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Uroša Rotnika razmišljajo o interpelaciji zoper ministrico za gospodarstvo Darjo Radić.

Član predsedstva stranke in velenjski podžupan Srečko Meh je zatrdil, da bodo vsekakor sprejeli določene ukrepe zaradi Rotnikove razrešitve. Za kakšne ukrepe naj bi šlo, še preučujejo, saj se takšna politika po njihovem ne more več nadaljevati.

Nadzorni svet TEŠ, ki je danes razrešil Uroša Rotnika, je za novega direktorja družbe imenoval Simona Tota, dosedanjega izvršnega direktorja proizvodnje v HSE.

Meh razmišlja o tem, da bi odstopil kot član predsedstva SD in kot predsednik pokrajinskega odbora Savinjsko-šaleške regije. Položaj predsednika velenjskega mestnega odbora SD pa bi Meh obdržal.

Vodja poslanske skupine in velenjski župan Bojan Kontič je povedal, da težko napove, kaj bo storila stranka zaradi Rotnikove razrešitve, v poslanski skupini SD se namreč o tem niso pogovarjali. "Meh je predsednik SD Velenje, kamor spada tudi Šoštanj. Njegovo ogorčenje je upravičeno, kajti to je kadrovanje, ki smo mu v preteklosti nasprotovali in napovedovali zares novo kadrovsko politiko," je dejal Kontič.

V ozadju elektrozgodbe naj bi bili spopadi med SD in Zaresom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.