Slovenija
1498 ogledov

SDS zaradi nakazil zunanjega ministrstva zahteva nujno sejo

Janez Janša Profimedia Janez Janša, predsednik SDS.
Od prihoda novega direktorja so se prejemki CMSR izdatno povečali.

Zaradi nakazil ministrstva za zunanje in evropske zadeve (MZEZ) Centru za mednarodno sodelovanje in razvoj (CMSR) poslanska skupina SDS zahteva sklic nujne seje odbora DZ za zunanjo politiko in komisije DZ za nadzor javnih financ, so danes sporočili iz stranke. Od 1. junija lani naj bi namreč MZEZ na račun CMSR nakazalo okoli dva milijona evrov.

Poslanska skupina stranke predlaga, naj odbor in komisija po razpravi MZEZ pozoveta k pripravi poročila o ustreznosti in transparentnosti nakazil CMSR za obdobje od maja 2020 do maja letos ter jima ga posreduje v enem mesecu.

Predlaga tudi, da OZP in komisija pozoveta komisijo za preprečevanje korupcije, da preveri poslovanje MZEZ s CMSR v obdobju aktualne vlade.

Vidni član stranke SD

Kot so zapisali v stranki, je namreč od 1. junija lani CMSR od MZEZ prek nakazil prejel več kot dva milijona evrov. Od tega datuma omenjeni center vodi vidni član stranke SD Dejan Prešiček.

"Odkar je Dejan Prešiček postal direktor, je CMSR oktobra 2023 od MZEZ prejel dobrih 597.000 evrov, decembra 2023 449.000 evrov in marca 2024 nekaj manj kot 969.000 evrov predujma," so navedli v stranki.

V zadnjih devetih letih je CMSR od MZEZ oz. pred prihodom Prešička prejel manj kot 300.000 evrov, so še opozorili v SDS.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • jezero 16:47 08.maj 2024.

    V "privatizaciji" so nam izropali in nato še razprodali državo Slovenijo, mi se pa ukvarjamo z nekim tipom tam nekje iz Grosuplja!

  • Plavi-mil 11:58 08.maj 2024.

    Bravo SDS, koliko so nas pa ti prefarbani kapitalistični komunisti pokradli, ja brez njih bi bili prva Švica, ne druga.

  • Avatar Leon
    Leon 08:08 08.maj 2024.

    Stopi Janez ,stopi tja kamor si namenjen,da ne bodo polne hlače.

Sorodne novice