Slovenija
67 ogledov

Se je opozicija z izbiro dveh kandidatov uštela?

Božidar Kante upa, da se bo tudi na senatu odrazilo zaupanje, ki ga je dobil, če Žurnal24 main
Volitve na FF. Volilno telo neenotno, rahla prednost Božidarju Kantetu. Akademski zbor sklical rektor.

Akademski zbor filozofske fakultete je minimalno prednost dveh glasov na dekanskih volitvah namenil Božidarju Kantetu, saj je prejel 38 glasov. Profesor Darko Friš, ki poleg Kanteta velja za opozicijo, in sedanji dekan Marko Jesenšek sta dobila vsak po 36 glasov, Jana Goriup pa 15. Med prvimi tremi bo prihodnji teden izbiral senat fakultete, kateremu pa teh rezultatov ni treba upoštevati.

Medtem ko Jesenšek pričakuje, da bo na senatu uspešen, pa Kante upa, da so sile v senatu razdeljene njemu v prid.

Ni upoštevala poziva
Se je pa prvič v osemletnem mandatu sedanjega rektorja Ivana Rozmana zgodilo, da je akademski zbor sklical rektor in ne predsednica zbora, saj naj ne bi upoštevala poziva dekana in zamudila rok. "Dekanov poziv sem spregledala, a ta odločitev ni bila potrebna, ker je šlo za tri dni razlike. Bi pa vse še vedno bilo pravočasno, tudi če bi imeli volitve maja," pravi Karmen Teržan Kopecky, ki naj bi ji rektor zagrozil s kršitvijo delovnih obveznosti. "Nisem ji grozil, samo razložil postopek," odgovarja Rozman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.