Slovenija
30 ogledov

Še je upanje za delavce

Secop, delavka, delavec, proizvodnja Jerca Božič Kranjec
Dobra novica. Montavar v likvidaciji bo na novo podjetje prezaposlil tristo delavcev.

Od okoli 630 delavcev, ki so delali v podjetju Montavar na območju nekdanje Metalne, jih bo lastnik okoli tristo prezaposlil v novo podjetje Metalna Nova.

Naj spomnimo, da je omenjeno podjetje od sredine junija v likvidacijskem postopku, ki ga je sprožila uprava podjetja.

Spodletela naložba

Montavar Metalna Nova, ki projektira, izdeluje in vgrajuje hidromehanske dele, turbine in opremo za termoenergetske objekte, je nastal pred 18 leti.

Kot je nedavno za Večer pojasnil lastnik Montavarja Goran Mladenović, je do takšne situacije prišlo predvsem zaradi spodletele naložbe v sarajevsko družbo Bosnaputevi. Za nastalo situacijo krivi vodstvo NLB, ki naj bi ga napeljalo k temu poslu.

Še prezaposlitve

Kot so pojasnili na sindikatu SKEI, naj bi prezaposleni delavci ohranili dosedanje pogoje dela. Še nekaj od ostalih 330 pa naj bi bilo prezaposlenih v druga podjetja.

Tomaž Rojs, likvidacijski upravitelj Montavarja Metalne Nove, je ocenil, da je premoženje podjetja v likvidaciji večje od obveznosti do upnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.