Slovenija
15539 ogledov

Se Tanja Fajon vrača na RTV Slovenija? Tako je odgovorila.

Tanja Fajon Flickr/Vlada RS
Predsednica stranke Socialnih demokratov Tanja Fajon pušča odprto možnost, da se vrne v službo na RTV Slovenija, kjer je kot novinarka in dopisnica delovala pred vključitvijo v politiko.

Bo Tanja Fajon po vašem mnenju še predsednica Socialnih demokratov? "Mislim, da ne. Mi je žal, Tanjo dobro poznam še iz časov, ko sva skupaj delali na Radiu Slovenija. Je zelo vestna, delovna. Področje zunanje politike, ki ga pokriva kot ministrica, pokriva dobro, tudi zelo diplomatsko. Zato želim, da ostane ministrica za zunanje zadeve, ker ji delo teče dobro. Ne vem pa, ali bo še predsednica Socialnih demokratov," je v intervjuju za Žurnal24 povedala poslanka Mojca Šetinc Pašek.

Tanja Fajon, nekdanja novinarka Radiotelevizije Slovenija, kjer je bila nekaj let tudi dopisnica iz Bruslja, sicer pa je univerzitetna diplomirana novinarka, z zaključenim podiplomskim študijem s področja mednarodne politike na Univerzi v Parizu, je v intervjuju za Delo dobila prav to vprašanje. "Ne vem. Bom odgovorila, kot je Marjan Šarec: Nikoli ne reci nikoli. V življenju nisem vedno prepričana, kam me bo pot popeljala čez leto ali dve. Včasih se prepustim naključjem," je odgovorila za Delo.

Fajonova je bila sicer trikrat izvoljena na mesto poslanke v Evropskem parlamentu, kjer je kot članica stranke SD pripadala Stranki evropskih socialistov, prvič na evropskih volitvah leta 2009

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 47
  • lojs 15:34 11.marec 2024.

    na rtv so objavili razpis za čistilko ... ah, ne more vsak do take službe, čistilke šnofajo vsepovsod, se pravi mamo smart čistačice fate ,,, zanimivo delo

  • Avatar MK_NSFW
    MK_NSFW 11:47 11.marec 2024.

    NE ME HEBAT! Če ta babura sama ne zmore odgovora, da ko si enkrat POLITIK ne moreš več biti NOVINAR, ker je tvoja profesionalna etika ZA VEDNO ŠLA PO GOBE.

  • Mahi 11:25 11.marec 2024.

    Nikakor. Nekdo ji je bil toliko let aktivno v politiki in tam zasedal vodstvene položaje ne more biti potem novinar na neodvisni RTV. Naj se zaposli na kakšni komarcialni RTV ali pa naj SD odpre svojo TV in dela tam.