Slovenija
67 ogledov

Sedem sekretarjev vlade

Janez Šušteršič Anže Petkovšek
Sedem novih državnih sekretarjev, en iz tujine, nekateri pa že v prejšnji Janševi vladi.

Pri ministru za izobraževanje Žigi Turku bo državna sekretarka Mojca Škrinjar. V času prejšnje vlade Janeza Janše direktorica direktorata za vrtce je v zadnjih dneh pozornost vzbudila z javnim pismom, v katerem se je zavzela za 40-urno pristnost učiteljev v šoli, ne pa da po koncu pouka gredo “domov, v samoto”.

“Pri reševanju bančnega sistema”, bo pomagal državni sekretar Dejan Krušec, računa finančni minister Janez Šušteršič. Krušec se v Slovenijo vrača iz Evropske centralne banke (ECB), kjer dela od septembra 2006. Zadnje leto je s strani ECB član trojke pri prestrukturiranju bančnega sistema Irske in pozneje Portugalske.

Drugi državni sekretar Aleš Živkovič na finančno ministrstvo prihaja z mesta svetovalca bivšega zdravstvenega ministra Dorijana Marušiča. Bil je ključni pisec zdravstvene reforme, ki pa jo je Marušič v javnost dal šele od odhodu.



Iz Etola prihaja na ministrstvo za zdravje za državno sekretarko Brigita Čokl, na obrambi bo državni sekretar Peter Stevanja, na kmetijstvu Branko Ravnik, na notranjih zadevah pa Robert Marolt, ki je bil državni sekretar v prejšnji Janševi vladi, le da takrat pri pravosodnem ministru.

Komentarjev 1
  • reddevil 23:40 16.februar 2012.

    To je pa tko k je blo včasi "SEDAM SEKRETARA SKOJA"!