Slovenija
11827 ogledov

Šestan: Vsa pomoč naj se takoj ustavi

Srečko Šestan Vlada RS
"Moram vam žal sporočiti prošnjo hrvaške civilne zaščite in Rdečega križa, da se trenutna pomoč zaustavi in zadrži," je na novinarski konferenci dejal poveljnik Civilne zaščite Srečno Šestan.

"Zaradi poškodovanih objektov nimajo možnosti skladiščenja in ustvarjanja zalog, ki je v tem trenutku nepotrebno in tudi nesmiselno," je prošnjo pristojnih hrvaških organov pojasnil Šestan. 

"Pomagali bomo, ko bodo za pomoč zaprosili. Odpravljanje posledic in potreba po pomoči bo še dolgotrajna," je dejal in se hkrati zahvalil vsem, ki želijo in so pripravljeni pomagati. 

Kakšno je stanje dan po potresu, si lahko ogledate tukaj. 

"Deklico sem oživljal 40 minut. Nato sem ji dal rožni venec okrog vratu."

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

Komentarjev 7
  • pesnik51 16:41 31.december 2020.

    popolnoma drugačne informacije prihajajo iz Petrinje, predvsem iz okoliških vasi, kjer so ljudje še vedno brez vsega! Rdeči Križ jih sploh še ni povohal :(

  • Avatar Leon
    Leon 13:45 31.december 2020.

    Kdo bo imel nadzor nad korupcijo na obeh straneh ? Vojni dobičkarji so najnižji sloj ljudstva enako kot izdajalci .

  • Avatar Leon
    Leon 13:43 31.december 2020.

    "Zaradi poškodovanih objektov nimajo možnosti skladiščenja in ustvarjanja zalog, ki je v tem trenutku nepotrebno in tudi nesmiselno," je prošnjo pristojnih hrvaških organov pojasnil Šestan.. ...njegova odločnost je bil razlog za njegovo zamenjavo na vrhu Civilne zaščite Republike Slovenije, Danes kradejo SDS .