Slovenija
56 ogledov

Širca se vrača na RTV Slovenija

Majda Širca Benjamin Kovač
Majda Širca, nekdanja kulturna ministrica in poslanka Zaresa v prejšnjem sklicu parlamenta, se vrača na RTV Slovenija. "Zaradi plače zagotovo ne," zatrjuje.

"Da, res je, te dni se vračam na RTV," nam je potrdila Majda Širca. Kot pravi, je v skladu s 37. členom zakona o poslancih znotraj trimesečnega roka po prenehanju poslanskega mandata zaprosila za vrnitev za staro oziroma enakovredno delovno mesto.

"Moja prošnja je bila pozitivno rešena. Sodelovala bom v produkciji dokumentarnih filmov znotraj kulturno-umetniškega programa."

Je pustila odprta vrata politiki? "Nova služba gotovo ni kratkoročna, saj zahteva veliko angažmaja in jo bom z veseljem opravljala," zagotavlja. Da se je že po treh mesecih odločila ostati brez radodarnega denarnega nadomestila za poslanski staž, ki bi ji sicer pripadal še do konca letošnjega leta, se ji finančno gotovo ni izplačalo. "Zelo večja plača bi to bila," je dejala.

Komentarjev 5
  • kapibara 07:50 01.april 2012.

    križar- pa še kako imaš prav--predvsem v JU in kao - neki kultirni ustnovi...

  • Jerry Pikes 04:02 01.april 2012.

    a ni vlada suspendirala kakršnokoli zaposlovanje v javni upravi??????????????????????????????????????????????

  • Skoti Pipen 22:29 31.marec 2012.

    No, vsaj en (ex) poslanc, k ne trga nadomestila do konca! Vidva, križar pa veteran se pa ne sekirajta. po komentarjih sodeč itak nista tip ljudi, ki kdaj gleda dokumentarne filme... hehehe