Slovenija
7067 ogledov

Fiesa: Skočil s pomola in se hudo poškodoval

Skok v vodo Profimedias
Reševalci so v popoldanskih urah morali posredovati v dveh primerih. Obakrat se je zalomilo pri skoku s pomola.

Ob 14.28 se je po poročanju uprave za zaščito in reševanje v Fiesi zgodila hujša nesreča. S pomola na kopališču sta v vodo skupaj skočila brata, stara 42 in 29 let, pišejo Primorske novice. Starejši od bratov se je udaril v glavo in dobil nekaj odrgnin. Mlajši brat pa po skoku ni čutil nog. 

Na kraju dogodka ga je oskrbela ekipa Turistične ambulante Piran. Huje poškodovanega moškega so s helikopterjem Slovenske vojske in medicinskim osebjem odpeljali v UKC Ljubljana. 

Podobna nesreča se je zgodila približno dve uri kasneje. Na plaži pod Belvederjem v Izoli se je pri skoku v morje poškodoval 44-letni ruski državljan. Po tem, ko ga je na kraju dogodka oskrbel izolski dežurni zdravnik in reševalci Reševalne službe slovenske Istre, ki so ga nato prepeljali v izolsko bolnišnico. 

Nacionalni inštitut za javno zdravje med priporočili za plavanje, skoke v vodo in potapljanje navaja naslednje: 

- Ne skačimo v vodo z dreves, balkonov ali raznih konstrukcij.
- Pred skakanjem v vodo preverimo, ali je voda dovolj globoka in kakšno je dno, kamor nameravamo skočiti. Zaradi varnosti naj bo prvi skok v vodo vedno na noge.
- Ne skačimo in ne potapljajmo se v vodo z neznano globino in slabo vidljivostjo pod vodo.
- Ne skačimo v vodo in ne potapljajmo se, če se vodo, v kateri se kopamo, uporablja tudi za druge namene.

*Fotografija je simbolična. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.