Slovenija
32 ogledov

Skoraj petina toplote v nič

Matej Arčon Žurnal24 main
Občani si zaslužijo sprejemljive cene, opozarjajo neodvisni.

“Upravičeno nezadovoljstvo državljanov, ki dvomijo o političnem sistemu in zahtevajo spremembe, lahko premostimo z novimi pristopi in drugačnim reševanjem težav,” med drugim opozarja Miran Müllner, vodja skupine samostojnih in neodvisnih novogoriških svetnikov.

Müllner je včeraj na župana Mateja Arčona naslovil poziv za iskanje dodatnih odgovorov glede cen daljinskega ogrevanja občinskega javnega podjetja Kenog. Še posebej, opozarja Müllner, velja ugotoviti vzrok za enormno porabo energenta pri proizvodnji toplotne energije; ta je več kot trikrat večja od normativne porabe.

“Poskrbi naj občina”

Odlok o daljinskem ogrevanju, ki po mnenju kritikov Kenogu daje še večji monopol, napeljeval pa naj bi tudi h koruptivnosti, bo predvidoma čez dober teden na dnevnem redu seje občinskega sveta. Odlok ne varuje interesov odjemalcev toplote, občanom je treba ponuditi sprejemljivo ceno in varovati njihove potrošniške pravice, so prepričani kritiki. Izkoristek omrežja daljinskega ogrevanja dosega dobrih 82 odstotkov. Ali odstopa od slovenskega povprečja, v Kenogu ne znajo povedati, poudarjajo pa, da je občina tista, ki bi z naložbami v sistem izkoristek lahko izboljšala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.