Slovenija
49 ogledov

"Slovenija je imela v meni borca"

Borut Pahor (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
“Moral sem priznati tudi poraze, grenke, ki jih ocenjujem kot boleče poraze za narod,” je na predvečer glasovanja o zaupnici ob pogledu na preteklo delo dejal premier.

Obstati ali ne obstati, bo glavno jutrišnje vprašanje o vladi Boruta Pahorja. Jutri bodo namreč poslanci odločili, ali bo vlada dobila zaupnico.

"Če že moram omagati, naj omagam na okopih tistih ciljev, v katere verjamem," je v intervjuju za Pop TV dejal premier Borut Pahor. Priznal je, da je v nekem trenutku, ko je kazalo, da bi ob glasovanju v državnem zboru vlada lahko padla, začutil olajšanje. Vendar v isti sapi prizna, da ga je bilo tega občutka kasneje tudi sram.

Borec

Poudarja, da je Slovenija imela v njem borca, ki se ni boril zase, ampak za to, v kar je verjel: "Zaradi tega velikokrat ni bilo lahko čez dan, se je pa lahko spalo."

Poudarja, da jutri poslancem v zameno ne more ponuditi ničesar, razen "izredno surove borbe". Pravi, da verjame v ljudi ter da ima Slovenija potencial, da se izvleče iz krize.

Svojim kritikom poočita, da še nihče ni konkretno povedal, kaj bo naredil, da bi ljudje živeli bolje.  Dejal je, da si tudi sam želi hitrih rešitev, vendar "moramo biti previdni, da ne naredimo še večjih krivic", je še dejal za Pop TV.

Komentarjev 7
  • max 10:14 20.september 2011.

    Skratka g.Tomaz Kozelj, bolj na kratko: če bi bil Pahor "dec", bi znal udariti po mizi in stvari urediti, tako pa se obnaša kot mevža, ki bi rad vsem ustregel in se boji komurkoli zameriti. in to res ni človek za predsednika.

  • sweetdogs 21:57 19.september 2011.

    Lutkica, ki bi se v javnosti na vsak način rad kazal kot mučenik, ki da za narod zadnjo kapljo znoja... Dali so mu tisto, kar si je najbolj želel - "zmago". Zaradi njegove obsedenosti z umetnimi zmagami, ki so mu ...prikaži več jih urejali Kučan & Co., da je z oblasti vrgel Janšo, potem ga pa zavrgli, ko so dobili dodatna 3 leta pretakanje proračuna na svoje računov v davčnih oazah... Danes lahko tako ali tako vse kupiš, le če imaš dovolj denarja. Volitve v Sloveniji za šalo.

  • Tomaz Kozelj 21:51 19.september 2011.

    NADALJEVANJE od prej:Če to uvidite in dobite zaupnico je to potem še morda tudi upanje za obstoj naše države, ki jo sedaj že resno ogrožajo elite in lokalne povezave, ki jim celoten sistem pravosodja s policijo omogoča celo pokrivanje ...prikaži več skrajno sprevrženih dejanj. Lp & hvala za iskreni trud, ki ste ga vložili v poskus našega skupnega dobra, tfkhttps://www.asma.org/journal/html_news/kay-kozelj.php