Slovenija
27 ogledov

Slovenija med rekorderji

Zavod za zaposlovanje na Parmovi 32. Dejan Mijović
Kar 70 odstotkov mladih je obsojenih na katero od fleksibilnih vrst zaposlitve, kar po besedah Kresalove vodi v neizbežen “beg možganov” v tujino.

"Slovenija je glede števila prekernih (začasnih, negotovih) zaposlitev poleg Španije, Nizozemske, Portugalske in Poljske v samem evropskem vrhu. Pri deležu teh zaposlitev med mladimi pa je na prvem mestu,” pravi Barbara Kresal, soorganizatorka kongresa Dnevi delovnega prava in socialne varnosti, ki te dni poteka v Portorožu.

Kar 70 odstotkov mladih je obsojenih na katero od fleksibilnih vrst zaposlitve, kar po besedah Kresalove vodi v neizbežen “beg možganov” v tujino. Negotovost glede službe pa povzroča težave tudi na drugih področjih, kot sta težja pot do osamosvojitve in najem kredita. “Zmotno je razmišljanje, da Slovenija potrebuje še fleksibilnejši trg delovne sile za izhod iz krize. Trg je še preveč fleksibilen. Poleg tega pa lahko ljudje, ki so zaposleni za nedoločen čas, veliko več prispevajo za razvoj podjetja,” je prepričana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.