Slovenija
23 ogledov

Sodbe ni, čeprav je rok že mimo

Jutranjka Žurnal24 main
Jutranjka. Sodbe zoper direktorja Miho Rabiča še ni. Tožbeni zahtevek zdaj nižji za dve tretjini.

Te dni se je iztekel 30-dnevni rok za izrek sodbe v odškodninski tožbi zoper nekdanjega direktorja Jutranjke Miho Rabiča in nadzornika Marjana Rabiča, njegovega očeta, ter Mirjano Šulek.

A Tomaž Kos, stečajni upravitelj, v petek, kot nam je povedal, od novomeškega okrožnega sodišča sodbe še ni dobil. “Poznavalci pravijo, da ta rok ni tako zavezujoč in da bo morda do izreka sodbe trajalo še kar nekaj časa,” je dejal Kos.

Od zahtevanega le tretjina

Kos je odškodninsko tožbo v višini 2,65 milijona evrov zoper naštete leta 2006 vložil zaradi njihovega ravnanja v postopku prisilne poravnave, ko naj bi na račune drugih podjetij v njihovi lasti nakazovali večje zneske. Med postopkom na sodišču so ugotovili, da za celotni zahtevani znesek nimajo dovolj trdnih dokazov, zato so ga znižali za več kot dve tretjini, na okoli 760 tisoč evrov.

Do zdaj so v stečajnem postopku s prodajo Jutranjkinega premoženja z 254 tisoč evri poplačali 111 delavcev in s 560 tisoč evri ločitvene upnike. Dolga do delavcev ostaja za dober milijon evrov, dolga do upnikov pa za 2,3 milijona evrov.

Komentarjev 1
  • Jani Kavsek 16:07 20.februar 2012.

    Za naša sodišča noben rok ni zavezujoč!