Slovenija
106 ogledov

Sojenje za preslepitev še čaka

Za očitano dejanje je Frideriki Kresal zagrožena denarna kazen ali zapor do treh Žurnal24 main
Friderika Kresal. Mati predsednice LDS Katarine Kresal še ni dobila vabila na sodišče.

Sodišče. Več kot eno leto po vložitvi obtožnega predloga proti nekdanji predsednici Zbornice fizioterapevtov Slovenije (ZFS) Frideriki Kresal Okrajno sodišče v Ljubljani še ni razpisalo glavne obravnave.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so nam na vprašanje, koliko časa povprečno traja od vložitve obtožnega predloga do razpisa obravnave, odgovorili, da tovrstne statistike na kazenskem oddelku Okrajnega sodišča v Ljubljani ne vodijo, da pa je "čas trajanja razpisa glavne obravnave odvisen od več dejavnikov, zadeve pa se razpisujejo v skladu z določbami sodnega reda".

Tožilstvo je zoper Frideriko Kresal vložilo obtožni predlog zaradi kaznivega dejanja preslepitve pri pridobitvi ugodnosti. ZFS je leta 2005 fiktivno zbirala člane, da bi pridobila javna pooblastila. V registru zbornice je bilo 522 fizioterapevtov navedenih kot njenih članov, sami pa o tem niso vedeli ničesar.

Leta 2009 je ZFS pooblastila vrnila. Javna pooblastila s področja fizioterapije pa še vedno niso podeljena, zato te naloge opravlja ministrstvo za zdravje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.