Slovenija
5572 ogledov

Spregovorila lastnica psa, ki ga je sredi dne ustrelil neznanec

Pes Bobi, ki je bil ustreljen sredi dneva
1/2
sobotainfo.com
Okrutnež je v Radmožancih sredi vasi ob belem dnevu ustrelil dve leti starega psa Bobija. Ta se je uspel še vrniti domov k lastnici L. Ružič, a je nato kmalu poginil.

Za Sobotainfo.com je spregovorila L. Ružič, ki še kar ne more verjeti, da se je kaj takšnega lahko zgodilo. "Bobi ni bil nikoli privezan, saj je rad pohajkoval po vasi, ampak nikoli ni nikomur nič naredil. Bil je miroljuben in igriv, ljudi je imel rad, radi so ga imeli tudi vaški otroci, ki so ga vsakodnevno hodili crkljat, ko je počival na svoji stalni destinaciji pri križu ob cesti," je povedala.

Bobi je bil pes za tolažbo, saj ga je dobil njen partner ob izgubi hčerke, ker si je zmeraj želel imeti štirinožnega prijatelja. Bobi je rad pobegnil od hiše, še posebej, ko je bil mlajši, je preskočil ograjo, a se je vedno sprehajal v bližini svojega doma.

Lastnica je pojasnila, kaj se je dogajalo pred usodnim strelom. Spravljala je drva v klet in imela Bobija ves čas na očeh. Ko je končala, je zaprla okno in se šla okrepčat. "Minilo je okoli deset minut, nato sem mu hotela nesti hrano, ampak je že sedel pri garaži. Nato sem zagledala odtis krvi na belih garažnih vratih in zajela me je panika," razlaga nesrečna lastnica.

Upala je, da gre za odrgnino, ko je ugotovila, da gre za resno rano, sta mu s sosedom obvezala rano, da bi ustavila krvavenje, in ga nemudoma odpeljala k veterinarju v Lendavo, kjer pa mu niso mogli rešiti življenja.

Moralo se je zgoditi v bližini doma

Pes Bobi, ki je bil ustreljen sredi dneva | Avtor: sobotainfo.com sobotainfo.com

Usodnega strela lastnica ni slišala, prav tako ga niso slišali sosedi, a meni, da se je moralo zgoditi v neposredni bližini, saj se sicer s tako rano ne bi mogel vrniti domov. Šokirana je, saj so bili odnosi s sosedi zmeraj dobri in nihče ni nikoli rekel nič čez njenega psa: "To se je zgodilo brez vsakršnih opozoril, niti kakšnega konflikta med nami in sosedi ni bilo, zato je vse skupaj toliko bolj nerazumno," pravi.

Orožje, ki je bilo uporabljeno še ni znano, domneva se, da naj bi šlo za predelano risanico, torej lovsko orožje, ampak več bo znano po Bobijevi obdukciji.

L. Ružič ne želi nikogar vnaprej in brez dokazov obsojati, ampak čuti strah: "Včeraj pes, mogoče jutri jaz. Če je to njemu naredil, mislim, da je sposoben to narediti tudi meni," pravi in se hkrati zahvaljuje za vso podporo ter upa, da bodo lendavski policisti našli storilca, ki jim je na tako okruten način vzel njihovega Bobija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Naklonsky 14:03 28.januar 2020.

    “Včeraj pes, mogoče jutri jaz”. Nekateri ljudje so dejansko izgubili razsodnost. Pse oblačijo v modre in rdeče plašče, copate, imenujejo jih fantki in punčke, prevažajo v otroških vožičkih, hranijo jih za mizo .. Da ne bo pomote, obsojam človeka ki ...prikaži več je to naredil - vendar pes ni človek in je zato lastnik zanj odgovoren, lastnik ga mora ves čas nadzorovati. Tudi meni gre na živce, ko psi ščijejo in serjejo po mojem vrtu. Ga pač majhnem s kakšno šibo in naženem.

  • ode 20:11 25.januar 2020.

    Naj ugotovijo, kdo je lastnik zemljišča, na katerega je pes vsak dan hodil srat, pa bo takoj jasno, kdo ga je ustrelil.

  • jgm 17:35 25.januar 2020.

    "Bobi ni bil nikoli privezan, saj je rad pohajkoval po vasi" - in najbrž kakal kjer se mu je zahotelo, le doma ne. Nič čudnega, če je nekomu šel na živce.