Slovenija
97152 ogledov

Srednjeročna napoved: Ne piše se nam nič dobrega

Vreme: Sonce in oblaki Profimedia
Prihodnji teden spet pestro, slaba bo tudi jesen.

"V bližnji prihodnosti se nam ne piše nič dobrega," novo napove začenjajo pri Ciklon.si/Srednjeročna napoved. V nadaljevanju pojasnjujejo, da je morje ponekod precej toplejše od dolgoletnega povprečja in da to prinaša precej dinamično jesen. 

"Septembra lahko pričakujemo serijo precej močnih sredozemskih ciklonov, ki bi lahko prinesli obilne padavine. Vemo da je september pri nas najbolj moker mesec, prav iz zgoraj napisanega razloga. Morje je zadnje dni nad Sredozemljem nekoliko hladnejše, vendar pred nami je še mesec avgust, ki bo prinesel še vsaj en vročinski val."

Od četrtka naprej spet burno

V naslednjem tednu lahko pričakujemo spet pestro vremensko dogajanje. "Prva od atlantskih motenj bo vplivala na vreme pri nas v torek zvečer in v noči na sredo. V sredo bo sledilo izboljšanje vremena, ki pa ne bo trajalo dolgo, saj se nam bo od severozahoda približevala višinska dolina, ki nas bo ob koncu tedna tudi prešla," pišejo pri omenjenem vremenskem portalu. 

Nadaljujejo, da bomo dalj časa pod jugozahodnim vetrovnim strženom, ki bo v četrtek segel do tal. "Verjetno bo četrtek najbolj vroč dan naslednjega tedna, saj bodo zlasti na vzhodu temperature presegle +30 stopinj Celzija. Od četrtkovega popoldneva do nedelje lahko pričakujemo precej nestabilno ozračje, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše zato spremljajte opozorila," izpostavljajo.

Dodajajo še, da nas bodo tja do 10. avgusta še prehajale atlantske motnje, v drugi dekadi pa lahko pričakujemo nekaj dni stabilnejšega vremena z možnostjo vročinskega vala. Srednjeročno napoved pri Ciklon.si/Srednjeročna napove sklenejo z besedami, da je za resno napoved vendarle ta čas še predaleč. 

Strela Vreme Slovenija Močan veter in dež ponoči in zjutraj povzročala škodo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • bi_ba 09:43 31.julij 2023.

    Trontelj je že pred mnogimi leti rekel, da vreme ni naravno in da nas ne čaka nič lepega. Zdaj se pa vsi nekaj sprenevedajo in nakladajo.

  • Avatar pantani
    pantani 09:32 31.julij 2023.

    Jesen vas bo spet demantirala,kot že ničkolikokrat!!!

  • bobubob 20:21 30.julij 2023.

    Imamo pač skrbne prijatelje ! Kdaj že so načrtovali našo lepšo prihodnost.... https://apps.dtic.mil/sti/citations/ADA333462