Slovenija
11594 ogledov

Srednjeročna napoved vremena: Pa ne spet dež!

moški na ulici v dežju
1/7
Profimedia
Ciklonsko območje se je končno umaknilo iz naših krajev, zato imamo po dolgem času sončno vreme. Vendar v prihodnjih dneh se bo spet povečala spremenljivost, na vreme pri nas bodo vplivale številne atlantske motnje, ki bodo potovale čez Srednjo in del Severne Evrope proti vzhodu.

Prva od njih nas bo prešla v soboto, zato bodo nastajale krajevne plohe lahko tudi kakšna nevihta. Naslednja motnja nas bo dosegla v torek, 19. marca.

"Pred planiškim vikendom se napovedi precej spreminjajo. Če bi nas vprašali včeraj, bi rekli, da bo planiški konec tedna precej spremenljiv s pogostimi padavinami. Danes je slika nekoliko drugačna, Izračuni kažejo v drugi polovici naslednjega tedna odcep proti Maroku. Nova napoved, ki je narejena s pomočjo umetne inteligence, kaže lep greben nad srednjim delom Evropo, ki prinaša toplo in sončno vreme. V tem primeru se atlantske motnje pomikajo preko Severne Evrope," so zapisali vremenoslovci portala Ciklon.

Dodajajo, da pri skupinskem izračunu, ki je trenutno najbolj zanesljiv, greben ostane nad severnim delom Atlantika.

promet avtocesta vožnja dež | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Hladen zrak v višinah prinaša bolj spremenljivo vreme s pogostimi plohami. Na koncu se zgodi, da anticiklon popolnoma razpade in nastane izrazito ciklonsko območje nad severnim delom Atlantika. Vetrovi v višinah se obrnejo spet od zahoda oz. jugozahoda, ki prinaša iz Sredozemlja sicer topel, vendar precej vlažen zrak. V tem primeru bi se marec zaključil s precej spremenljivim zadnjim tednom. Za bolj natančno napoved vremena v Planici je treba torej počakati še nekaj dni.

Jutri bo večinoma sončno, občasno bo nekoliko več spremenljive oblačnosti, ponekod bo zapihal jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 13 °C in 18 °C

V petek se bo hitro pooblačilo, vendar bo ostalo suho. Pihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 14 °C in 19 °C.

dež jesen | Avtor: Epa Padlo bo veliko dežja, predvsem na Gorenjskem. Epa

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in tudi kakšno nevihto, proti večeru se bo od zahoda zjasnilo, najvišje temperature bodo med 8 °C in 13 °C, na Primorskem do 16 °C.

V nedeljo se bo od severozahoda spet pooblačilo, vendar bo večinoma suho, najvišje temperature bodo med 12 °C in 17 °C.

V ponedeljek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo od severa začele nastajati krajevne plohe, najvišje temperature bodo med 13 °C in 18 °C.

dež | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.