Slovenija
188 ogledov

Šrot mora plačati 51 milijonov evrov in obresti

Boško Šrot Anže Petkovšek
Boško Šrot mora Pivovarni Union vrniti 51 milijonov evrov z obrestmi.

Pivovarna Union je sodbo okrožnega sodišča, ki seveda še ni pravnomočna, prejela včeraj, danes pa so obvestilo objavili na straneh Ljubljanske borze.

Boško Šrot in njegova družba Atka Prima morata Pivovarni Union vrniti 51 milijonov evrov z zamudnimi obrestmi od 20. decembra 2014 dalje, je razsodilo okrožno sodišče v Ljubljani, plačati pa bosta morala še 219 tisoč evrov pravdnih stroškov. Pivovarna Union je sicer zahtevala še enajst milijonov evrov več.

Zahteval je, da mu posodijo denar, a seveda ne pisno

Spomnimo, v letih 2008 in 2009, ko je začelo Šrotu zmanjkovati denarja, je od podjetij v skupini zahteval, naj družbama Infond holding in Center naložbe (ta je bila v lasti Atke Prime) posodijo denar. Tega denarja ta podjetja seveda niso nikoli vrnila.

Pivovarna Union je na sodišču dokazala, da so za njihovo izgubo kriva škodljiva navodila Boška Šrota kot lastnika in direktorja družbe Atka Prima.

Izterjava je pa drugo vprašanje

Ali bodo kaj od tega, na primer vsaj sodne stroške, izterjali, pa je seveda drugo vprašanje.

Šrot se bo po navedbah svojega odvetnika pritožil, je poročal Radio Slovenija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Dušan Vreček 20:00 14.januar 2016.

    Kdo vse ni opravil dela, da je lahko prišlo do takšnih anomalij. 50. MIO, Šrot, !00 MIO, Kordež.......... pa še jih je teh strokovnjakov. Učili so jih pa na ekonomski in pravni fakulteti. Tdi njihovi profesorji za zaslužek uporabljajo sitne ...prikaži več krađe i prevare, pa je jasno da ne more biti drugače.

  • blueone 19:15 12.januar 2016.

    Zoro lepo povedano!

  • kocka55 18:45 12.januar 2016.

    miljonški € :Jankovič,Mrmal, Bavčar,Drobnjak ,Rigelnik, Glaser, Zidar, Šešoki, Senica,Kresalova,Lah, Bankirji , Odvetniki, Lorberji, itd. Potem jih je teh barab , za nekaj sto MILJRAD € . DOBRIH, 1000 lopovov,ki so pokradli Slovenijo in skrili v tujini denar in premoženje. OVCE ...prikaži večVCE Slovenske pa vse to gledajo z mafijsko politiko od leve do desne.