Slovenija
3889 ogledov

Ste slišali, kam gre v službo šef Mercatorja

Tomislav Čizmić Saša Despot
United Group je Tomislava Čizmića, ki je zdaj predsednik uprave Mercatorja, imenoval za predsednika poslovodstva družbe Telemach Slovenija. Mandat bo nastopil 7. novembra.

Na čelu slovenskega Telemacha bo nasledil Adriana Ježino, ki je podjetje vodil od leta 2017. Ježina bo delo nadaljeval kot predsednik uprave Telemacha Hrvaška.

Čizmić je bil šest let predsednik uprave skupine Mercator, kjer je delal od leta 2013.

"V imenu United Group se želim zahvaliti Adrianu za njegovo odlično delo in dosežke, saj je naše podjetje zahvaljujoč njegovemu vodenju v Sloveniji močno raslo. Kot predsednik uprave Telemacha Hrvaška se bo Adrian zdaj popolnoma osredotočil na krepitev prisotnosti United Group na Hrvaškem in izkoristil polni potencial, ki ga vidimo na tem trgu," je povedala Victoriya Boklag, glavna izvršna direktorica United Group.

Adrian Ježina, predsednik poslovodstva,Telemach | Avtor: Telemach Telemach

"Ponosen sem na dosežke v zadnjih šestih letih. Telemach Slovenija je v tem času dosegel novo raven in povečeval tržni delež na vseh segmentih. Postali smo številka ena v fiksnem širokopasovnem internetnem dostopu ter številka dve pri rezidenčnih mobilnih govornih paketih," je povedal Ježina.

V Sloveniji v okviru United Group poleg družbe Telemach Slovenija poslujejo tudi informativni spletni portal N1, televizija Sportklub, medijska hiša Adria Media ter platforma za e-poslovanje Shoppster.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:34 10.oktober 2023.

    Bravo. Edini tujec ,ki s je kot direktor v Sloveniji naučil slovenščine. Veliko uspehov na novem delovnem mestu..

  • Anja1956 15:10 10.oktober 2023.

    Potem moram čimprej zamenjet operaterja !

  • sam1 14:58 10.oktober 2023.

    Ko si pri koritu,zamenjava korita ni vprašljiva....