Slovenija
29 ogledov

Stečajnica obmolknila

Stanovanja so domnevni slamnati kupci plačali z zadolžnicami. Stečajna upravitel Žurnal24 main
Sporna stanovanja. Bivši šef Dursa Ivan Simič dokazuje, da je svoje plačal.

Nepremičnine. Nekdanji direktor davčne uprave Ivan Simič dokazuje, da je stanovanje v Spodnjih Pirničah kupil od Mojce Zidar, ki je v njegovem podjetju zaposlena kot prokuristka. Stečajna upraviteljica družbe Lucija, ki je stanovanjski kompleks zgradila, pa v kazenski ovadbi zoper vodstvo podjetja sumi, da je Zidarjeva le eden od slamnatih kupcev, ki pomaga stanovanja odtujiti iz stečajne mase.

6 je domnevno spornih stanovanj, ki naj bi jih kupili slamnati kupci in za katere denarni tok še ni bil dokazan.

"Pri banki Hypo sem najel 58 tisoč evrov kredita. Preostanek kupnine pa sva z Mojco Zidar poravnala tako, da sem ji odpisal vsoto, ki mi jo je bila dolžna," nakup pojasnjuje Simič. "Tudi nakup Mojce Zidar je čist," zagotavlja Simič in dodaja: "Vso dokumentacijo imajo njeni odvetniki."

Stečajna upraviteljica nam je zatrdila, da bo ta dokazila pregledala, a se nam od srede nenadoma ni več oglašala na telefon, prav tako do zaključka redakcije ni odgovorila na vprašanja, zastavljena po elektronski pošti.

Nenavaden vpis v ZK

Predlogi za vpis spornih stanovanj v zemljiško knjigo (ZK) so bili nepopolni, v ovadbi ugotavlja stečajna upraviteljica. Prav vse je, ne da bi vlagatelje pozvala k popravi zemljiškoknjižnega predloga, z rdečim pisalom popravila ena od referentk. In ista referentka je odločala tudi o vknjižbi lastninske pravice kupcev teh stanovanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.