Slovenija
34760 ogledov

Strašljivi podatki o novih okužbah pri nas

koronavirus COVID-19
1/2
Epa
S 1085 testi so včeraj potrdili 15 novih okužb. Toliko jih ni bilo od 24. aprila.

Še bolj zaskrbljujoče je, da je med okuženimi kar sedem zdravnikov mariborskega zdravstvenega doma, ki so delali tudi na urgenci, vse njihove kontakte še iščejo. Zdravniki naj bi se okužili na sestanku v Črni gori, kjer so, kako bizarno, govorili prav o nevarnosti koronavirusa. 

Število aktivnih primerov se je zvišalo na 101, kar pomeni, da ima Slovenija 4,8 aktivnega primera na sto tisoč prebivalcev, do deset je država epidemiološko varna. V bolnišnicah je osem pacientov, nihče ni na intenzivni negi. 

Skupaj je bilo pri nas doslej potrjenih 1600 okužb, 111 okuženih je umrlo. 

V Ljubljani so potrdili pet novih okužb, v Mariboru in Slovenski Bistrici po dva, po enega pa v občinah Brezovica, Kočevje, Ptuj in Miklavž na Dravskem polju. Skupaj je to 13 okužb, zato domnevamo, da sta dva okužena tujca. 

Če pogledate spodnji zemljevid in izberete 14 dni, vidite, da so aktivne okužbe razporejene skoraj po vsej Sloveniji. 

V Sloveniji je bilo po besedah namestnice predstojnika centra za nalezljive bolezni v NIJZ Nuška Čakš Jager do sedaj opravljenih čez sto tisoč testov. "Aktivnih je 101 primerov," je dejala na današnji tiskovni konferenci. "Včeraj je bilo do polnoči potrjenih 15 novih primerov. Nihanje je ves čas prisotno, imamo vzpone in padce, to nihanje še ne nakazuje drugega vala, ampak predstavlja dobro epidemiološko delo, ki zajame veliko število ljudi in jih da v karanteno."

V enem tednu do 29. junija je bilo potrjenih 64 novih primerov okužb s Sars-CoV-2. "25 primerov je bilo importiranih, 18 jih je bilo povezanih z importiranimi primeri, 18 lokalnega izvora, za tri pa ne vemo, od kje izhajajo," je navedla Čakš Jagerjeva. "Lokalnih primerov je nekoliko več, nanašajo se na obolele, ki so zboleli, potem ko smo jih dali v karanteno kot tesne rizične kontakte." 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 10
  • Avatar Rinnibella
    Rinnibella 00:54 01.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • kontrahan 21:25 30.junij 2020.

    Okužb sloraj več kot na zaćetku marca, takrat je komunist jj vpil , kaj bomo morali vse zapret pa omejit. Danes ima pa z hrčki odprto mejo. jaooo komunist jj, a te hrčki držijo za jajca s kakšnimi neljubimi zate ...prikaži veče dokumenti. Pa saj ti nisi nikoli nič kriv......

  • NeAnonimni 12:04 30.junij 2020.

    Strašljivi podatki so, ker vi z njimi strašite.. tako kot ob "globalnem" segrevanju na zemljevidih barvajo predele, ki imajo 0.2 stopinje višje temperaturo kot pred 100 leti in namesto modre barve uporabijo rdečo.