Slovenija
9894 ogledov

Pozitivnih 7 zdravnikov, okužili so se v Črni gori

Covid-19: UKC Maribor UKC Maribor Covid-19: UKC Maribor
Okuženih je sedem zdravnikov iz UKC Maribor.

Delali so v urgentnem centru UKC Maribor

V Mariboru so do danes zjutraj potrdili okužbo z novim koronavirusom že pri sedmih zdravnikih enote nujne medicinske pomoči mariborskega zdravstvenega doma, ki deluje tudi v urgentnem centru UKC Maribor. Kot je povedal direktor kliničnega centra Vojko Flis, so v njihovi ustanovi že sprejeli vse potrebne ukrepe.

Vseh stikov s prvotno tremi okuženimi zdravniki še niso našli, zato iz kliničnega centra pozivajo vse, ki so bili 24. junija v urgentnem centru, da bodo pozorni na svoje zdravstveno stanje. Če opazijo znake, podobne gripi, naj takoj pokličejo svojega osebnega zdravnika in se posvetujejo z njim.

14 oseb v osamitvi

Doslej so opravili testiranje na novi koronavirus pri že več kot 50 ljudeh, čez dan bodo nadaljevali testiranja. Med zdravstvenim osebjem UKC Maribor zaenkrat ni pozitivnih, je pa 14 oseb napotenih v osamitev, je pojasnil Flis.

Izvor okužbe še ni znan, po Flisovih besedah pa gre najverjetneje za vnos iz tujine, domnevno iz Črne gore. Omenjeni zdravniki so se namreč udeležili posveta v tej državi, na katerem so govorili o novem koronavirusu in soočanju z njim.

Mariborski urgentni center trenutno deluje normalno, bodo pa zaradi izpada zdravstvenega osebja po direktorjevih besedah najverjetneje težave pri nudenju nujne medicinske pomoči na terenu. V UKC Maribor so danes že začeli ponovno vzpostavljati enoto za bolnike s covidom-19, a zaenkrat še nimajo hospitaliziranih bolnikov s covidom-19. Med pozitivnimi sedmimi zdravniki eden kaže resne znake bolezni, ostali pa zaenkrat še ne.

Danes so sicer skupno v Sloveniji zabeležili 15 novih okužb.

Koronavirus maska Resna opozorila Svet "Priprave na novo pandemijo je potrebno začeti zdaj!" koronavirus COVID-19 Slovenija Strašljivi podatki o novih okužbah pri nas

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 11
  • maresem 12:13 01.julij 2020.

    A ne obstaja suspenz?

  • ode 17:09 30.junij 2020.

    So ti zdravniki črnogorci na začasnem delu v Sloveniji ali slovenci, ki so se v Črno goro odšli gonit.

  • Žurnalček 15:58 30.junij 2020.

    Dohtarji , pa takšni kreteni ! Ne moreš verjet ! Da niso Vijole ?