Slovenija
16 ogledov

Subvencionirane vozovnice že na voljo

LPP ima še 49 avtobusov, ki nimajo klimatske naprave, devet avtobusov pa je star Žurnal24 main
Dijaki in študenti, ki od kraja izobraževanja živijo več kot pet kilometrov, lahko od danes pri prevoznikih kupijo subvencionirano vozovnico za medkrajevni potniški promet za prihodnji mesec. Če se izobražujejo v Ljubljani ali Mariboru, so na osnovi te vozovnice po novem upravičeni tudi do brezplačne vozovnice za mestni potniški promet.

Nov sistem subvencioniranja prevoza dijakov in študentov v skladu z novelo zakona o prevozih v cestnem prometu uvaja splošno subvencionirano mesečno vozovnico. Cena vozovnice je odvisna od razdalje prevoza, znaša pa 20, 30 ali 50 evrov. Obenem sistem uvaja še možnost nakupa mesečne vozovnice za deset voženj, za katero bo treba odšteti 15 evrov.

Brezplačno za mestni promet v Ljubljani in Mariboru

Kot so sporočili iz Javnega holdinga Ljubljana, upravičenci lahko brezplačno vozovnico za mestni potniški promet pridobijo šele, ko že imajo vozovnico za medkrajevni potniški promet.

Z ostalimi univerzitetnimi središči in mestnimi občinami se ministrstvo za infrastrukturo in prostor glede morebitne brezplačne uporabe mestnega potniškega prometa tudi za tamkajšnje dijake in študente še dogovarja.

Dijaki in študenti, ki do subvencije niso upravičeni, ker imajo stalno prebivališče v Ljubljani in živijo manj kot pet kilometrov od ustanove šolanja, bodo morali za subvencionirano mesečno vozovnico za mestni promet v Ljubljani letos odšteti 20 evrov.

Komentarjev 1
  • Alena 09:46 27.avgust 2012.

    torej, zadeva se je obrnila, ljubljanski otroci bodo plačevali polno cveno vozovnice, okliški pa bodo plačali za celoten prevoz le 15 eur?!mislim, da bi bilo fer, da se cene vsaj izenačijo, in imajo tudi ljubljanski učenci 15 eur mesečno ...prikaži več vozovnico...no kje je sedaj študentska organizacija?