Slovenija
68431 ogledov

Tako se danes pomikajo nevihte, tu je možna toča

Nevihtni oblaki
Tudi danes ne bo šlo brez krajevnih padavin in neviht.

Kot napovedujejo vremenoslovci na Arsu bo danes več padavin popoldne in zvečer. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 27, na Primorskem do 31 stopinj Celzija. 

Na vremenskem portalu Neurje.si dodajajo, da bo občasno ponekod tudi delno jasno, pričakovane padavine pa lahko lokalno spremljajo tudi močnejši nalivi. "V vzhodni polovici države obstaja možnost nastanka močnejših neviht z močnimi, dolgotrajnejšimi nalivi in manjšo točo. Slednja bo najbolj verjetna na Štajerskem, Dolenjskem ali v Prekmurju," opozarjajo na omenjenem portalu. 

Dodajajo, da so ob nalivih lokalno možni hitri porasti hudourniških vodotokov, ki lahko na izpostavljenih mestih poplavijo. 

Jutri se bo umirilo 

Že ponoči bodo padavine postopno povsod ponehale, začelo se bo jasniti, napovedujejo na Arsu. Čez dan bo na Primorskem pretežno jasno, drugod občasno zmerno oblačno. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, na severozahodu okoli 12, najvišje dnevne od 25 do 28, na Primorskem do 32 stopinj.

V torek bo povečini sončno, popoldne bo v notranjosti Slovenije nastalo nekaj ploh in neviht. Tudi v sredo kaže na sončno vreme, verjetnost popoldanskih neviht bo zelo majhna.

Napoved od 21. do 26. julija

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Vremenska slika kaže, da se bo iznad srednje Evrope nad naše kraje razširilo območje visokega zračnega tlaka. V nadaljevanju tedna bo nad zahodno in srednjo Evropo več višinskih motenj, ki bodo lahko občasno vplivale tudi na vreme pri nas.

"Kaže na večinoma sončno vreme, ob popoldnevih pa se bodo predvsem v hribovitem svetu lahko pojavljale plohe in nevihte. Do petka bodo najvišje temperature po nižinah v notranjosti države med 25 in 30 stopinj, ob koncu tedna in začetku naslednjega pa bo spet bolj vroče," vremensko napoved do 26. julija sklenejo na Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.