Slovenija
1758 ogledov

Tako so se znesli nad ministrstvom za kulturo

Ministrstvo za kulturo Anže Petkovšek Ministrstvo za kulturo
Sinoči se je na fasadi in oknih ministrstva za kulturo pojavilo več grafitov.

Nad ministrstvom za kulturo so se sinoči znesli nepridipravi. Preiskava dogodka že poteka, ministrstvo pa je delilo posnetke nočnega dogodka.

''Varnostnik mi je zjutraj povedal, da sta to naredila dva fanta včeraj okoli polnoči. Klicali so policijo, ki to zdaj preiskuje. Ja, to je na Maistrovi v Ljubljani,'' pa je v svoji izjavi zapisala Alenka Gotar, svetovalka v kabinetu ministra za kulturo RS. 

Policisti zaenkrat še nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, so sporočili s PU Ljubljana. Škoda je ocenjena na približno 500 evrov.

Ministrstvo za kulturo je v zadnjem času že večkrat bilo deležno tovrstnih dejanj. Decembra so neznanci na pročelje ministrstva povzročili črne madeže na fasadi. Škode je bilo za več tisoč evrov. Veliko prahu je dvignil tudi dogodek oktobra 2020, ko je bil v  sklopu petkovih protestov postavljen birokratski prostor na ulici, stoli pa prekriti z rdečo barvo. Ministrstvo se je takrat ostro odzvalo na ta dogodek. Tudi tokrat je dejanje v svojem odzivu označilo kot napad nanj in tamkajšnje zaposlene.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
  • Avatar NX11
    NX11 13:49 10.junij 2021.

    Mirovni inštitut, Zavod 8. marec in podobna fajonistična sranja.

  • Ender3 12:44 10.junij 2021.

    Aktivist dobro ve, od kot veter piha, zato pa hiti s komentarji. Nekdo mora branit njihova početje, in s prstom kazat na druge. Kako pričakovano, po znanem receptu.

  • Avatar Leon
    Leon 12:43 10.junij 2021.

    Ko na nekoga pokažeš s prstom, so vsaj trije prsti na tej tvoji isti roki obrnjeni proti tebi...oh Alenka kaj ti je bilo tega treba prodana duša .