Slovenija
7667 ogledov

Takšni bosta novi postajališči na ljubljanski obvoznici

Petrol: Novi postajališči na obvoznici Petrol
Gradnja novih postajališč se bo začela 17. julija ter trajala predvidoma do konca leta.

Petrol bo v ponedeljek, 17. julija 2023, pričel s celovito prenovo prodajnih mest ob ljubljanski južni obvoznici – Barje jug in sever. Projekt izgradnje obeh prodajnih mest se bo predvidoma zaključil konec letošnjega leta, izvedba pa bo na obeh lokacijah potekala hkrati, so sporočili s Petrola. Med gradnjo bosta obe prodajni mesti za nakup goriva ter ostalih izdelkov in storitev zaprti, počivališči pa bosta v času del odprti.

Kot so še sporočili, želijo z novogradnjama zagotoviti primerno okolje za odlično uporabniško izkušnjo. Prav tako bosta prodajni mesti ustrezali sodobnim zahtevam in nudili možnost razvoja novih vsebin ter prilagajanja trendom. "Prodajni mesti bosta po svoji velikosti, kakovosti, drugačnosti ter pestrosti ponudbe pozitivno izstopali v tem delu Evrope in na področju prodajnih mest postavili nove, višje standarde," je ob začetku projekta dejal Jože Smolič, član uprave Petrola odgovoren za prodajo.

Ljubljanska obvoznica Slovenija Edini bencinski servis na ljubljanski obvoznici se zapira za pol leta

Kakšni postajališči se nam obetata?

Novi prodajni mesti Barje jug in sever bosta strankam ponudili široko paleto izdelkov in storitev, obiskovalci pa bodo lahko v prostorih prodajnega mesta, ki bo večje od 1000 kvadratnih metrov, izbirali med tremi različnimi ponudniki hrane: Fresh, Marche in McDonald's. Slednji bo obiskovalcem nudil tudi možnost nakupa hrane s pomočjo linije "drive-in". V prodajni prostor bodo umeščeni še štirje kavni kotički z vitrinami s pekovskimi izdelki.

1/5
Petrol
Obe prodajni mesti bosta pod več kot 1200 kvadratnih metrov veliko nadstrešnico vključevali 18 točilnih mest za osebna vozila in 6 točilnih mest za tovorna vozila. Na lokacijah bodo stranke lahko opravile nakup klasičnih goriv ter LPG, CNG in AdBlue, v kasnejšem obdobju pa bo omogočena tudi umestitev polnilnice za LNG in vodik. Na območju prodajnih mest bo urejenih kar 30 parkiranih mest za voznike tovornjakov, 90 parkiranih mest pa bo v upravljanju družbe DARS.

Prostor tudi za električna vozila

Tudi vozniki električnih vozil ne bodo prikrajšani, saj bo zanje namenjen poseben prostor, kjer je predvidena postavitev štirih polnilnih mest z ultra hitrimi polnilnicami, kasneje pa še možnost širitve polnilnic na območje počivališča ter prostor za umestitev baterijskih hranilnikov. Energija za polnjenje e-vozil in za samooskrbo prodajnega mesta bo prihajala iz sončnih panelov, ki bodo nameščeni na strehi obeh prodajnih mest v okviru projekta Petrol Green.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar MuškaKokoš
    MuškaKokoš 12:09 14.julij 2023.

    Petrol če je zlat ga bojkotiram ,od plandemije dalje pa definitivno.