Slovenija
13558 ogledov

Takšno vreme nas čaka ta teden

gozd profimedia
Največ sonca bo prav na praznik.

"Pred nami je nekaj prijaznih pozno poletnih dni, največ jasnine bo prav na praznični torek, ko bo spet okoli 30 stopinj C," sporočajo z agencije z okolje.

Zjutraj bo še vedno sveže, bolj kot smo bili vajeni prejšnji teden;  najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, ob morju 18, najvišje dnevne od 25 do 29 stopinj C. Bo pa preko dneva večinoma sončno, v notranjosti Slovenije občasno lahko tudi zmerno oblačno.

V torek spet vroče

V torek, ko je dela prost dan,  vremenoslovci napoveduje lep in topel dan. Vedno bolj vroče bo, temperature pa že okoli 30 stopinj Celzija.

V sredo in v četrtek bo povečini sončno in vroče, popoldne lahko predvsem v severni Sloveniji nastane kakšna nevihta. Temperature bodo še nekoliko višje, tako da bo vreme več kot primerno za namakanje v morju; temperature morja so se spet dvignile, v Kopru je imelo danes morje 26 stopinj Celzija. 

Če se boste želeli ohladiti v naših največjih jezerih;  Blejsko in Bohinjsko  jezero -  osvežilnih 21 stopinj Celzija.

Še bo toplo

Nad zahodno in srednjo Evropo ter Alpami je območje visokega zračnega tlaka. S severnimi vetrovi priteka k nam v višinah postopno spet nekoliko toplejši in razmeroma suh zrak.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.