Slovenija
8229 ogledov

Tanjo Fajon razočarala dobra kolegica

Tanja Fajon Epa
V času, ko je bila tudi sama evropska poslanka, sta veliko sodelovali.

Slovensko zunanjo ministrico in predsednico SD Tanjo Fajon je vest o domnevni vpletenosti nekdanje kolegice v Evropskem parlamentu Eve Kaili zelo šokirala. Poudarila je, da je treba v instituciji, kot je Evropski parlament, ohranjati ničelno stopnjo tolerance do korupcije.

"Priznam, da sem bila zelo šokirana," je ob robu zasedanja zunanjih ministrov EU povedala Fajon. Dodala je, da sta v času, ko je bila tudi sama evropska poslanka, veliko sodelovali. Kailijevo pa pozna kot marljivo in dobro kolegico, je dejala v izjavi za STA.

Eva Kaili | Avtor: Profimedia Profimedia
Ničelna stopnja tolerance do korupcije

Njena domnevna vpletenost v primer korupcije je znova vrgla zelo slabo luč na celotno institucijo, kar bo pomenilo veliko težkih razprav in zaostrovanje meril ničelne tolerance do korupcije.

"Jaz sem ves čas vztrajala, da je treba v institucijah, kot je Evropski parlament, ohranjati ničelno stopnjo tolerance do korupcije. Vsako takšno ravnanje je popolnoma nesprejemljivo in mora biti kaznovano," je poudarila Fajon. Ob tem je opozorila, da policijska preiskava, ki bo pokazala, kaj se je v resnici dogajalo, še poteka.

Ravnanje enega posameznika sicer po njenem mnenju ne more preprosto vreči črne sence na celotno politično skupino, saj bi to bilo nepošteno.

Evropski parlament pretresa ena največjih podkupovalnih afer, v središču katere se je znašla tudi ena od podpredsednic te institucije Eva Kaili. Belgijska policija je v okviru preiskave obtožb o domnevnem podkupovanju, pranju denarja in poskusih vplivanja na politične odločitve v EU s strani Katarja, ki trenutno gosti svetovno prvenstvo v nogometu, od minulega konca tedna pridržala šest ljudi, od tega so dva že izpustili. Zasegli so tudi 600.000 evrov gotovine.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • mirror 10:15 13.december 2022.

    Zakaj pa mediji ne omenite Zorana Thalerja, edinega slovenskega evroposlanca, ki so ga ujeli z roko v marmeladi? Janšo omenjate ob vsaki, še tako bizarni priložnosti.

  • leonardo 10:02 13.december 2022.

    Ja Tanja, ti si šokirana zaradi prijateljice. Jaz sem šokiran vsak dan, ko v parlamentu dvigajo roke in odobravajo milijarde Zalenskemu. Podpirajo umore ubogih mladih fantov, ki morajo pred tanke in drugo orožje,.Ne glede na to ali je Ukrajinski ali ...prikaži več Ruski. Ali se ti podrepniki Amerike zavedajo koliko gorja povzročajo s tem staršem pobitih. Kakšna demokracija. Dajmo slavimo jih! Kdaj bodo ti pravičniki stopili pred sodišče.

  • mph2 07:36 13.december 2022.

    Naj raje malo potipajo Ursulo, me zanima koliko je kasirala od NATO kriminalcev, da jih zagovarja s tako vnemo.