Slovenija
4195 ogledov

Tem skupinam upokojencem danes višje pokojnine

upokojenci Saša Despot
Prejemnikom najnižje in zagotovljene pokojnine bodo danes nakazani višji zneski pokojnin.

Za prejemnike najnižje in zagotovljene pokojnine ter tiste invalidske upokojence, ki so po zadnji pokojninski noveli upravičeni do zagotovljenega zneska invalidske pokojnine, bo majska pokojnina, ki bo nakazana danes, višja.

Višja nakazila bo prejelo približno 103.600 upokojencev, od tega dobrih 84.300 prejemnikov zagotovljene pokojnine, dobrih 11.100 upravičencev do zagotovljenega zneska invalidske pokojnine in več kot 8100 prejemnikov najnižje pokojnine. Pokojninski zavod bo za višje zneske na letni ravni namenil 43 milijonov evrov.

Zagotovljena pokojnina, ki predstavlja minimalni znesek za tiste z izpolnjenimi pogoji za starostno upokojitev, bo višja za malenkost manj kot 40 evrov in bo znašala 620 evrov, najnižja pokojnina bo malenkost pod 280 evrov, kar je za 20 do 50 evrov več, kot so znašale najnižje starostne, predčasne in invalidske pokojnine za upokojene v različnih obdobjih, višji znesek invalidske pokojnine pa bo nekaj pod 400 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Naklonsky 14:52 01.junij 2021.

    Napaka. Dvigniti VSEM ali nikomur! Naslednje leto pa izjava “V preteklem letu so se pokojnine dvignile za ... odstotkov”. Uravnilovka.

  • sandi76 09:35 31.maj 2021.

    Dvig miminalnih in problematičnih pokojnin je korekten, potrebno pa je popravit še vse ostale pokojnine, drugače se dela uravnilovka. Med pokojninami tistih , ki so delali 40 let in več prispevali v pokojninski sklad, mora biti razlika do tistih, ki ...prikaži več imajo par let delovne dobe ali pa so manj prispevali. Drug problem je odmerni odstotek, ki je krivičen in ga je potrebno popravit za nazaj. Pred cca 15 leti je bil ta odstotek še 86%, nato so ga znižali na 75%. Kaj so kriti tisti upokojenci, da so na

  • jakec1575 08:49 31.maj 2021.

    A tukaj se ni sds trolo, ki sanjajo da je minimalno placo dvignil gargamel. Zakon je prdlagala levica, sds je bil proti. Tok o tem. Dvig pokojnin je pa v tem trenutku kupovanje glasov, saj je sds znizal davke, tistim, ...prikaži več ki polnijo proracun iz luksuza. Dvignil pa penzije. Sds troli ne vedo kdo bo to placal