Slovenija
25210 ogledov

Ti predeli se pripravljajo na hude vročinske valove

Vreme: Vročina iznad Afrike nad Sredozemlje in Balkan. Tudi k nam? Profimedia
Pred nami poletno vreme v pravem pomenu besede.

Zahodna Evropa se pripravkja na močan vročinski val, ki bo že drugi konec tedna zapored prinašal ekstremne temperature. 

V Veliki Britaniji pričakujejo, da bodo zabeležili rekord poletnih temperatur, živo srebro naj bi se povzpelo skoraj do 39 stopinj Celzija. Francoski vremenoslovci za Pariz napovedujejo več kot 32 stopinj vsak dan v prihodnjem tednu. V Belgiji naj bi bio v nekatrih mestih celo 14 stopinj topleje od poletnega povprečja. Vremenoslovci za vse omenjene države napovedujejo vztrajanje vročinskega vala vsaj devet dni. 

Pri nas sončno in vroče do torka 

Vremenoslovci pri nas za jutri napovedujejo pretežno jasno vreme, najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32, na Primorskem do 34 stopinj. Tudi v nedeljo in ponedeljek bo sončno in vroče. 

Za nadaljevanje prihodnjega tedna vremenska slika kaže, da bo nad srednjo Evropo in Alpami vztrajalo šibko območje visokega zračnega tlaka, pojasnjujejo vremenoslovci na Arsu. V višinah bodo pihali šibki vetrovi severnih smeri, nad naše kraje bo pritekal postopno malo bolj vlažen zrak.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Vremensko napoved na Arsu sklenejo z besedami, da kaže na precej sončno vreme s temperaturami okoli 30 stopinj. Dodajo, da bodo od torka naprej pozno popoldne ali zvečer v notranjosti države možne posamezne vročinske nevihte.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Jensintella
    Jensintella 01:18 08.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun