Slovenija
46 ogledov

Tihotapil kar 224 zavojev cigaret

Cigarete PU Novo mesto
Mobilna enota Carinskega urada Brežice pri pregledu voznika odkrila kar 224 zavojev neprijavljenih zavojčkov cigaret.

Brežičani so v soboto opravljali carinsko kontrolo na avtocesti in pri Obrežju ustavili osebno vozilo z bosansko hercegovskimi tablicami. Vozilo 46-letnega voznika so pregledali in odkrili kar 224 zavojev oziroma 44.800 neprijavljenih cigaret različnih znamk, ki so bile skrite v različnih delih vozila. Tihotapsko blago so zasegli, zoper voznika pa bodo uvedli postopek o prekršku.

Letos je bilo s strani pristojnih organov v Sloveniji zaseženih prek 23 milijonov cigaret, kar je največ v zadnjih letih. Povečano tveganje za tihotapljenje cigaret je zaznano predvsem iz držav vzhodne Evrope in Balkana v države zahodne EU (Avstrija, Nemčija, Italija in tudi Slovenija), pri čemer prevladuje trend tihotapljenja manjših količin cigaret v cestnem prometu, skritih v konstrukcijskih delih vozil (kombiji, avtobusi, tovorna in osebna vozila) ter med osebno prtljago in drugim blagom, ki zakonito potuje k prejemniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.