Slovenija
224 ogledov

To troje lahko storite samo še danes

Dvanajst. Shutterstock
Danes se izteče rok za oddajo ugovorov na informativne izračune za dohodnino, izbiro dimnikarske službe in za zahtevo nadomestil zaradi ograje.

Zavezanci za dohodnino, ki so konec maja prejeli informativne izračune za leto 2016, imajo le še danes čas za oddajo morebitnih ugovorov. Ugovor morajo vložiti zavezanci, ki so ugotovili, da podatki v izračunu niso pravilni oz. so pomanjkljivi ali pa je davčna obveznost ugotovljena prenizko ali previsoko. Če napačnih podatkov posameznik ne prijavi, stori davčni prekršek, za katerega je zagrožena globa od 250 do 400 evrov

Danes je tudi zadnji rok za izbiro dimnikarske družbe, ki bo pri posamezniku opravljala dimnikarske storitve najmanj naslednjih 12 mesecev. Posameznikom, ki so z dosedanjo družbo zadovoljni, ni treba storiti ničesar. Kdor bi rad izbral drugega dimnikarja, ga mora izbrati s seznama, ki je objavljen na strani ministrstva za okolje. Na ministrstvu še posebej opozarjajo prebivalce posameznih območij, kjer dosedanji koncesionar nima več dovoljenja za opravljanje storitev.

Iztekel se bo tudi rok za zahtevo nadomestil zaradi ograje, ki je postavljena na nekaterih obmejnih zemljiščih. Višina nadomestila zaradi otežene redne rabe zemljišča je odvisna tudi od obsega posega na zemljišču, bonitete zemljišča in vrste dejanske rabe. Lastniki zemljišč so do nadomestila upravičeni sorazmerno glede na število dni v letu, ko je bila redna raba zemljišč otežena. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.